Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Teşkilatı ve Taş Medreseli Ülkücüler tarafından, 1980 öncesi hain saldırılar sonucu hayatını kaybeden ülkücü şehitleri ve ülkücülük davasında yargılanan Taş Medreseli Ülkücüleri anma programı düzenlendi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy, Taş Medreseli Ülkücüler Genel Başkanı Naim Yanık, Kayseri Taş Medreseli Ülkücüler Temsilcisi Gazi Gülmez, İlçe Başkanları, çok sayıda ülkücü şehit ailesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri 25. Dönem Milletvekili Adayları katıldı.
Anma programında bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy, Taş Medreseli Ülkücüler’den tek başına iktidar yolunda destek istedi.
Ersoy, konuşmasında şunları söyledi:
"Değerli Dava arkadaşlarım, bu anlamlı gece de aranızda olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Sözlerime Atsız’ın şiirinden bir bölümle başlamak istiyorum ;
Ey ekmeği alınanlar! Selam sizlere! Ey rütbesi çalınanlar! Selam sizlere! Kardeş yahut arkadaştır diye evleri, Ocakları dağıtılan ülkü devleri Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar,
Bir gün olur, tarih sizi elbet alkışlar!
Bu güzel ülkenin geleceği uğruna,vatan uğruna,bayrak uğruna,din uğruna devlet uğruna, inandığı ülküsü imanı uğruna, gözünü kırpmadan,sesini titretmeden bedel ödeyenler selam sizlere !!!
Çok kıymetli dava arkadaşlarım,böylesi gecelerin anlam ve ağırlığı çok yüksektir,biliyoruz ki ilk şehidimiz Ruhi Kılıçkıran’dan son şehidimiz Fırat Çakıroğlu’ na kadar ruhları bizimledir. Ve omuzlarımızda onların mukaddes vasiyetleri vardır. Yükümüz ağır yolumuz çetin davamız haktır ve evvel Allah’ın izni ile üstünde güneş batmayan bu hareket başarıya ulaşacaktır.
Dünya tarihi bir gün Türkiye de ki siyasal olayları yazarken 1970 ile 80 arasında, dış güçlerin ve onun içerideki yerli işbirlikçilerinin tüm oyun ve karıştırmalarına rağmen Türkiye’nin düşmediğini yazacaktır.
Bayrağın inmemesini, ezanın dinmemesini sağlayanlar bugün burada bu salonda aramızda oturmaktadır. Bu ülkü devleridir, bayrağı indirtmeyen-ezanı dindirtmeyen! O yüzden gönlümüzden kopan en kuvvetli alkışlar onlaradır"
Konuşmanın ardından Ülkücü Şehit Ailelerine plaket takdim edildi.