URAP (University Ranking by Academic Performance) 2014-2015 alan sıralamasını yayınladı.
URAP sıralamasında üniversiteler; son üç yıla ait makale ve atıf sayıları, makale ve atıfların alan içindeki etkisi ve uluslararası işbirlikleri ölçüt olarak dikkate alındı ve dünyadaki üniversiteler 23 farklı alana göre sıralandı. Türkiye üniversiteleri ise açıklanan alanların 13’ünde yerlerini aldı.
Erciyes Üniversitesi belirlenen alanlarda; Kimya alanında Türkiye 7.si, Mühendislik alanında Türkiye 8.si, Matematik alanında Türkiye 12.si, Fizik alanında ise Türkiye 25.si olarak başarı listelerinde yerini aldı. Erciyes Üniversitesi genel sıralamada Türkiye 8.si olurken, Dünya sıralamasında ise 667. oldu.
Türkiye’deki üniversitelerden ODTÜ 23 alanın 9’unda, İstanbul Teknik, Ege, Atatürk ve İ.D. Bilkent Üniversiteleri 7’şer alanda dünya listelerde yer aldı. Ankara ve Gazi 6, Erciyes ve Hacettepe 5, Boğaziçi, Çukurova, Selçuk ve Süleyman Demirel Üniversiteleri 4 alan sıralamasında yer aldı. Dokuz Eylül, Fırat, İzmir Yüksek Teknoloji, Koç, Marmara, Ondokuz Mayıs, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversiteleri ise alan sıralamalarının 3’ünde yer aldı.
Alan sıralamalarında Boğaziçi Üniversitesi, Fizik alanında dünyada 165. olarak tüm alanlar içinde en iyi dereceyi elde eden üniversite oldu.