Vali Orhan Düzgün, narkotik suçlarla mücadeleye yönelik çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü belirterek, “Yılın 3 ayında narkotik suçlara karışan 364 kişinin yakalanmış ve bunlardan 3’ü yabancı uyruklu 69 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir” dedi.
Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada narkotik suçlar ve asayiş olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kayseri’nin genel asayişi ile birlikte narkotik suçlarla mücadelenin önemine değinen ve bu yöndeki çalışmaların kararlılıkla ve başarıyla sürdürüldüğünü anlatan Vali Düzgün, çocuk ve gençleri korumak, madde bağımlılarını tedavi etmek ve uyuşturucu trafiğine engel olarak bu işle uğraşanları adalete teslim etmenin devletin görevleri arasında olduğunu belirterek, yılın ilk 3 ayında narkotik suçlara karışan 364 kişinin Kayseri Emniyetince yakalandığını söyledi.
Yakalanan 364 kişiden 4’ünün İran, 2’sinin Suriye, 1’inin de Afgan vatandaşı olduğunu kaydeden Vali Düzgün, yargı önüne çıkarılan bu kişilerden 3’ü İran ve Afgan uyruklu 69 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisini paylaştı.
Kentte, 15 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında ise 49 ayrı olayda 5 kilo 833 gram kubar esrar, 59 adet ecstasy ile 60 gram metamfetamin gibi uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini belirten Vali Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, 175 bin paket kaçak sigara ile 7 bin 739 litre kaçak akaryakıtın ele geçirildiğini ve şüpheliler hakkında işlem yapılarak adli makamlara sevk edildiğini söyledi.
“Hiç kimsenin canı yanmasın, yavrularımızın geleceği kararmasın ve hiçbir anne babanın gözünün yaşı akmasın istiyoruz” diyen Vali Düzgün, uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra önleyici eğitim hizmetlerine devam edildiğini, çocukları ve gençlerin uyuşturucu tuzağına düşmelerinin önlenmesi için Kaymakamlık ile Emniyet, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin koordineli çalıştığını kaydetti.
Vali Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik değerlendirmesinde, Kayserililerin huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla toplum destekli ve yardıma ihtiyaç duyan çocuklara yönelik projenin yürütüldüğünü belirterek, huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik emniyet tedbirlerinin de arttırıldığını ifade etti.
Vali Düzgün, trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü anlatarak, trafik alanındaki çalışmaları şöyle özetledi:
“Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 233 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 2 adet ölümlü, 199 adet yaralamalı ve 281 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 482 adet trafik kazası meydana gelmiş, 240 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 19 bin 318 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 5 bin 696 sürücümüze ceza yazılmıştır. Şehirlerarası karayollarımızda ise 24 bin 109 araç kontrol edilmiş ve 4 bin 136 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 64 trafik kazasında 3 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 109 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir.”
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara da değinen Vali Düzgün, “Trafikte Eğitimli Çocuklar Projesi Kapsamında” Kayseri’nin değişik bölgelerinde bulunan ilköğretim ve anasınıfı öğrencilerine yönelik basit trafik kuralları, emniyet kemeri, trafikte kask, çocuk koltuğu ve genel güvenlik konularında bilgilendirmeler yapıldığını da ifade etti.
Vali Düzgün, İl merkezinde bulunan İnternet salonlarının yanında iddia bayi ve ganyan bayilerinin de belirli zamanlarda yapılan denetimlerinin yapıldığını belirterek, denetimler neticesinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını da sözlerine ekledi.
Vali Düzgün, ilimizde huzur ve güvenli bir ortam sağlanması ve Kayseri’nin yaşanabilir şehirlerarasında üst sıralarda yer alması için gayret gösteren Emniyet Teşkilatı mensuplarına teşekkür ederek, polis- vatandaş işbirliğinin önemine işaret etti ve bu konuda duyarlılık gösterip polise yardımcı olan Kayserililere teşekkür etti.