Vali Orhan Düzgün, Müzeler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
"Her bir köşesi tarih barındıran ülkemizin doğa ve kültür varlıklarının tanıtılması, milli değerlerimiz olan kültür varlıklarımızın korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan ve yapılması gerekli çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek amacıyla ülkemizde “Müzeler Haftası” düzenlenmektedir" ifadesinde bulunan Vali Orhan Düzgün, mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Ülkemizin sahip olduğu bu değerlere sahip çıkılmasını ve yurt dışına kaçırılmamasını sağlamak, müzelerimizin aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğu göz önüne alınarak özellikle, okul çağındaki çocuklarımızı ve halkımızı bu konularda aydınlatmak gayesiyle düzenlenen faaliyetlerin yer aldığı “Müzeler Haftası”, ülkemizde 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır.
Kayseri, köklü bir tarihe sahip, çağlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge içerisinde yer almaktadır. Asurlular, Hititler, Romalılar ve Selçuklular ile Osmanlıların hüküm sürdüğü Kayseri’de, özellikle Selçuklu dönemine ait birçok tarihi eserin varlığı, kentimizde tarihin tüm canlılığıyla yaşatıldığının açık göstergesidir.
Sahip olduğumuz milli kültür bilinciyle; tarihin her dönemi tanıklık etmiş şehrimizde kültür varlıklarımızın korunması, tanıtılması ve bunların gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Müzelerin de geçmiş ve gelecek arasında köprü kuran bir eğitim merkezi olduğu bilinciyle halkımıza daha verimli hizmet verebilmesi ve bu amacına uygun bir içerikle donatılıp, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisine sunulması da çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz bir diğer önemli husustur.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın “Müzeler Haftası”nı kutluyor, sağlık ve mutluluklar dileyerek, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum"