Kayseri Valiliğince, merkez birimler, merkez ilçe kaymakamlıkları ve Emniyet Müdürlüğü ile İl Müftülüğü personeline yönelik “Müracaatımı Dinler misin-İşaret Dili” projesi kapsamında “İşaret Dili” eğitimi verilmeye başlandı.
Projenin koordinatörlüğünü de üstlenen Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Valilikte düzenlenen eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, İdarenin toplumun her kesimine, engelli olan vatandaşlarımız da dâhil olmak üzere her bireyine ulaşması gerektiğini ifade etti.
Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, engelli olan vatandaşlara da kamu hizmetini ulaştırmak, onların kamu hizmeti alırken sorun ve taleplerine en kısa sürede çözüm bulmak amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Vali Yardımcısı Masatlı, şunları kaydetti:
“Türkiye’de 2014 yılı itibariyle 8,5 milyon engelli vatandaşımız bulunmaktadır ve bunların da 2,3 milyonu işitme engelli vatandaşlarımızdır. Bu engelli vatandaşlarımızın da bu hayat içerisinde geçerli olan veya hizmet sunulan her sahada bilme, yararlanma, ondan etkilenme, ona cevap verme hakkı var. Bu vatandaşlarımız Nüfus Müdürlüğüne geliyor derdini anlatamıyor, ya da Cuma namazına gidiyor hutbeyi dinlemek istiyor ama dinleyemiyor. Sosyal devletin yanında insan olarak bizlerin de bu engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmamız gerekiyor. Dolayısıyla kurumsal kapasitemizi geliştirme çerçevesinde bu projeyi hazırlayarak, bünyemizde ‘İşaret Dili’ eğitimlerini gerçekleştireceğiz.”
Vali Yardımcısı Masatlı, projenin hazırlanmasında emeği geçen personel ve katılımcılara teşekkür ederek, seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ali Zadikan’ın eğitimci olarak katıldığı proje ile toplamda 44 personele, 12 hafta boyunca Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kullanılan “İşaret Dili” eğitimi verilecek.
“Müracaatımı Dinler misin- İşaret Dili” isimli proje ile işitme engelli vatandaşların sorun ve taleplerine en kısa sürede çözüm bulmak ve bu vatandaşların kamu kaynaklarından daha etkili ve verimli hizmet almalarının sağlanması hedefleniyor.