Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle ‘Zaferin Gözyaşları Çanakkale’ isimli program düzenlendi.
Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Programın açılış konuşmasını Memur-Sen adına İl Temsilcisi ve Diyanet-Sen Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu yaptı. 800 bin üyesi ile Türkiye ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, “Emeğin ve ekmeğin daha değerli olduğu, sivil toplum ve demokratik Türkiye mücadelesinin öncü ve paydaş kuruluşu Memur-Sen’in ‘100. yıllında Çanakkale Zaferi’nin Gözyaşları’ adlı programımıza hoş geldiniz. 1995 yılında rahmetli Mehmet Akif İnan ve arkadaşları çok az sayıda insanla bu soylu mücadelenin adımını atarak bugün Türkiye genelinde 800 bin üyesiyle hem Türkiye’de hem dünyada en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir” dedi. Vicdan sendikacılığını ön plana çıkardıklarını ifade eden Kaşıkçıoğlu, “Memur-Sen barış ve hakkaniyet niyetli yeni bir dünya mücadelesi veren adalet ve merhamet hareketidir. Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Suriye’de zalim yönetimlerin zulmüne maruz kalanlara el uzattık. Mısır’da demokrasiye vurulan darbeye ve özgürlük diyenleri katledenlerin darbecilere karşı Mısır halkının yanında yer aldık. ‘Mısır için direniş, insanlık için diriliş’ mitingimizle dünyaya ses verdik. Rabia platformunun kuruluşunda ve eylemlerinde sorumluluk almayı önce insan ve mutlaka insan duruşumuzun gereği olarak gördük. Filistin ve Gazze’ye olan muhabbetimizi katil İsrail devletine yönelik lanetimizi her fırsatta dile getirdik. Gezi olayları 17-25 Aralık operasyonlarında milli iradeye saygı mitingleriyle devletin ve milletin yanında olmayı kendimize vazife edindik. Memur-Sen kendisini cüzdan sendikacılığı ile sınırlamayıp bütün eylem ve söylemlerinde vicdan sendikacılığını ön plana çıkarmıştır” dedi. Programda daha sonra konuşan Memur-Sen Onursal Başkanı Aydın Kalkan ise, Çanakkale Zaferi’nin bir destanın kodlarını içerdiğini dile getirerek, “Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlık karakterini istikbali için istiklal aşkını tarihe nakış nakış işlediği, inanç kardeşliğinin gölgesinde makamının en yücesine eriştiği, eli kınalı kuzuların kucak kucağa toprağın bağrından arşı alaya yükseldiği tarih yaprağımızın adıdır. Özgürlük ve bağımsızlığa giden yolda önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda bir destanın kodlarını da içermektedir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Sanatçı Haşim Akten ve ekibi, ‘Zaferin Gözyaşları Çanakkale’ isimli tiyatroyu izleyicilerle buluşturdu.