Kırıkkale Valisi Ali Kolat Hıdrellez Şenliğinde rahatsızlığı edeniyle fazla konuşmadı ama çalınan oyun havasına dayanamayarak Yenimahalle Muhtarı Mirzalı Tarlabölen ile bir güzel oynadı. Vali Kolat’ın oyunu ilgiyle izlendi.
Kırıkkale’de yaz mevsiminin gelişini karşılamak amacıyla Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayarmı şenliği, 7’den 70’e çok sayıda kişinin katılımı ile coşku içinde kutlandı. Celal Bayar Parkında düzenlenen etkinlik için sabahın erken saatlerinde kent merkezinden park alanına gelen sayıda vatandaş, park alanındaki yerlerini aldı. Kırıkkale Belediyesi mehteran takımının gösterileriyle karşılaşan vatandaşların coşkusu ise bir kat daha arttı. Etkinliklere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "Bizler hıdrellezde güzel ve iyi dileklerde bulunuruz. Hızır Aleyhisselamın eksiklerimizi gidereceğine inanırız. Çünkü Hızır Aleyhisselam ölümsüzlük iksirinden içmiştir ve ölmeyecektir. Hatta dünyanın sonuna kadar bütün insanların isteklerine koşacaktır. Bu bizim geleneklerimizde var” diyerek tüm katılımcıların hıdrellez bayramını kutladı.
Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise, “Hıdrellez bayramının ülkemize, insanlığa ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hıdrellez, görüyoruz baharın gelmesiyle bir canlanma var bu canlanma yaza doğru gider berekete dönüşür, bu güzellikler yazın meyvesiyle güzel bir sonuç verir” dedi.
Konuşmaların ardından Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü Ustalar topluluğunun seslendirdiği oyun havasına dayanamayan Vali Kolat, Yenimahalle Muhtarı Mirzalı Tarlabölen ile bir güzel oynadı. Vali Kolat’ın oyunu etkinliğe katılanlar tarafından ilgiyle izlendi
Daha sonra Hıdırellez etkinlikleri kapsamında çeşitli müzik gösterilerinin yanı sıra yöresel oyunlar da oynandı. Hıdırellez’e katılan vatandaşlar, park alanında gönüllerince eğlendiler. Kimileri eğlenmeyi, top oynamayı tercih ederken, kimileri mangalda et pişirdi hamaklarda sallandı. Hıdırellez günü vesilesiyle günün tadını çıkarmaya çalışan vatandaşlar, günlerini en güzel şekilde geçirmenin yolunu tercih ettiler. Vatandaşlara görevliler tarafından etli bulgur pilavı ve diğer yiyeceklerin dağıtılmasının ardından Hıdırellez coşkusu park alanında yapılan diğer etkinliklerle gün boyu devam etti.