Kırşehir Alperen Ocakları Başkanı Ercan Zengin, ’HDP-Alperen Ocakları Gerginliği’ haberlerinde sorumluluğun kendilerine ait olmadığını söyledi.
Zengin açıklamasında, "Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kırşehir’de düzenlediği mitingde çıkan olaylarda demokratik tepki veren guruplar arasında bizlerinde olması gerginliği çıkartan tek sorumlu gibi algılanmamıza neden oldu.
Haberlerde Alperen Ocakları ile HDP arasında gerginlik oldu şeklinde verilerek kamuoyuna bilgilendirme yapıldı. Bizim dışımızda gelişen olayların bizlere mal edilmesi bizleri ziyadesi ile üzdü" dedi.
Zengin açıklamasına şöyle devam etti, "Fotoğraf ve görüntülerde yer alan bayrak sallayan gurupların kesinlikle bizimle alakası yoktur. Demirtaş’ın mitingi öncesinde bizler arkadaşlarımızı olaylar ve tepkiler noktasında uyardık. Alanda Alperen ocakları olarak bizim ne amblemimiz ne bayrağımız nede broşürümüz bulunmaktadır. Bizler yaşanan olayları yatıştırmak için alana geldik. Olaylar bize mal edilmeye çalışılsa da kesinlikle sorumluluk bizim değildir. " diye konuştu.
Zengin, Alperen ocaklarının eğitim ve kültür faaliyetleri dışında sokak hareketlerinin olmadığını belirttiği açıklamasında, "Bizler merhum genel başkanımızın bize çizdiği hedef doğrultusunda hareket eden bir kültür vakfıyız. Hiç kimse bizi provokasyona çekmeye çalışmasın ne böyle bir istediğimiz nede talebimiz olmuştur. Bizler sokak eylemlerine karşı kültürel eylemeleri tercih ederiz. Bizim adımıza tek sevindirici nokta olaylarda yaralanan olmamasıdır. Tespit ettiğimiz ve fevri davranan ve bize yakın olduğunu düşündüğümüz arkadaşlarımızı olayların olduğu an itibari ile kendimizden uzaklaştırmış bulunuyoruz. Emniyetin olaylar sonrası göz altına aldığı kişiler arasında da bizim arkadaşlarımız yoktur. Kamu oyuna duyurulur" ifadelerini kullandı.