Uzun Çarşı esnafı ile bir araya gelen Belediye Başkanı ’Ortak Akılla’ çarşı esnafının sorunlarına çözüm önerileri sunarak çarşı ile ilgili yeni projeleri anlattı.
TSO’nın organizesi ile kahvaltıda buluşan esnafla başkan çarşı üzerinde yaşanan ve yapılanlar üzerine istişarede bulunurken Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "TSO Başkanımız bana elinde bir dilekçe ile geldi ve dedi ki, ’Uzun çarşı esnafımız sorunları ile ilgili valilikten bir talepte bulunmuş’ benim gönlüm isterdi ki uzun çarşı esnafımız valiliğe bir dilekçe değil, elip taleplerini belediye başkanına yüz yüze iletebilirdi. diye söyledi"
Çarşı esnafını dinleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci toplantı sonrasında şöyle konuştu: "Kapımız telefonumuz her zaman herkese açık uzun çarşı esnafımız benimle toplu olarak görüşme talebinde bulunmadı. Bu güne kadar esnaf yada toplumun herhangi bir kesimi ile görüşmeme gibi Allah’a şükür bir durumumuz olmadı"
ÇARŞIDA BAŞLAYAN PROJE ÇALIŞMALARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ BİTİRİLDİ
Kahvaltı sonrası çarşı esnafını bilgilendiren Belediye Başkanı Bahçeci, "Çarşı üzerinde kazan kaya bölümü bitirildi. Ara sokaklara girilecek. Kale Höyük’ün ihalesi yapıldı. İki haftaya kadar da kale höyük’de inşaat çalışmaları başlayacak. İnşallah kale bölgesi eski günlerinde ki gibi bölge Kırşehir’in en güzel bölgelerinden birisi haline gelecek. Bölgede yaklaşık 6 trilyonluk bir yatırım yapılacak. Aydınlatması, peyzajı, müzesi, serbest laanları, kafesi ile beklenenin üstünde bir park olacak. Sizleri de davet ederek bir proje hazırlamış olduğumuz projeyi de sizlere izletmiştim. Anıtlar Yüksek kurulunu Kırşehir’de topladık. Bazı çalışmalar uzun süreli zaman ister sizlerin talepleri de her zaman değerlendirilmiştir. Çarşı içerisinde de ’Cephe düzenlemesi’ çalışması yapılacak" dedi.
Uzun çarşıda düzenlenen toplantıya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ile TSO Başkanı Selehattin Ekicioğlu da katıldı.