Kırşehir pazar yerinde ceviz, kiraz, vişne, şeftali, elma, armut gibi meyve ağaçları ile birlikte çam, sedir ve süs bitkileri satışa çıkarken esnaf kullanım koşulları noktasında uyarılarda bulundu.
Kırşehir’de cemrenin düşmesinin ardından toprağın yeşile bürünmesi ile fidelerde pazarda yer alarak satışa sunuldu.
Mehmet ve Ömer Sönmez kardeşler yaptıkları açıklamada, "Bahar aylarının yaklaşması ile birlikte bahçelerinde meyve fidesi yetiştirmek isteyenlerin fide almaya başlamasıyla satışlarımız başladı. Bu iş bilgi, emek, zahmet ve sabır isteyen bir iştir. Amasya, Tokat, İzmir Ödemiş, Bilecik, Yalova gibi başka il ve ilçelerden getirdiğimiz meyve fidanlarını satıyoruz" dedi.
En çok, ceviz, kiraz, kayısı, vişne, şeftali, elma, armut, dut gibi meyve ağaçlarının yanı sıra, çam, sedir ve süs bitkileri satışının ilgi gördüğünü belirten, Sönmez kardeşler, “Ömründe hiç meyve fidanı dikmemiş müşterilerimize fidanın nasıl dikileceğini ve nelere dikkat edileceğini anlatıyoruz. Ayrıca meyve fidanı dikeceklere de fidanın çeşidine göre, Mart ayı sonu ve Nisan ayının ortalarından sonra fidan dikilmemesini tavsiye ederiz" diye konuştu.
Fide alan Kırşehirliler ise, fiyatların yüksek olmasından yakındı.