Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, MHP ile yürüme kararı alan düşünen ve kararsız seçmene teşekkür ederek çalışma süreçleri içerisinde kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti.
MHP milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, "Bizimle Yürüdünüz, bizimle yürüdü Kırşehir, çocuğu, genci, yaşlısı ile. Durmadı durmak bilmedi hem yürüdü, hemde dostuna güven verdi. Sabahın ilk saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar olanca enerjisini bizimle harcadı can dostlarım canım hemşerilerim ellerimi tutanlar, boynuma sarılanlar, oğlum gibisin, evladım gibisin diyenler oldu. Derdim vardı dermanım oldun, Allah’ım seni milletimizin derdine derman etsin dualarınızla karşıladınız ve uğurladınız. Nerdeyse sürecin sonuna geldik dualarınızın tuttuğuna inanıyorum. Teamüller sürecin sonunda teşekkür etmeyi gerektirir. Ancak ben sona yaklaşırken teşekkür etmeyi ve her zaman her şeyim bildiğim hemşerilerime yakın olmayı yeğlemişimdir. Teşekkürler hepinize Teşekkürler Hemşerilerim. Büromuzu doldurup heyecanla gelme saatimi bekleyen kardeşlerim, Teşekkürler esnaf kardeşim… İçirmeye zorladığın çaylar, yedirmeye zorladığın yemekleri yemiş gibiyim. Allah’ım helalından kazancını yurdunda yuvanda huzur içinde yedirsin. Kazancım helal olsun diye bize katıldınız, Kutlu yürüyüşümüze destek verdiniz. Teşekkürler memur, öğretmen kardeşlerim. Devletinin bekası adına yürüyüşümüze katıldınız. Bu kutlu yürüyüşte ekmeğimden olurum diye korkmadan davanın kutsallığı içinde bizimle yürüdünüz. Aklınla fikrinle yanımızda oldunuz. Yürüyüşünüz ses getirdi, saflarımız sıklaştı. Türkiye’yi güçlü inşaa etmede senin emeğin her zaman olacaktır." dedi.
Türk seçmene verdiği teşekkür mesajında şöyle dedi: "Teşekkürler işci kardeşim. İşini bırakıp alın terini silerken seninle tokalaşmanın öpüşmenin kıskançlığını yaşadılar. Hasetlerinden çatladılar. Elimi sildiğimi söylediler. Sen ki Peygamberimizin övdüğü emeğin sahibisin. Senin alın terin ilacımızdır. İşin doğru kazancın helaldir. Allah’ım eline, bileğine, yüreğine güç versin. Emeğin kutlu olsun. Teşekkürler köylü kardeşlerim. Yağmur duasında gibi karşıladınız beni. Bağrınıza basışınızı görenler kıskanmaz mı?. Bizim çocuğumuz, bizden biri dediniz. Tarlalarda çalıştığım günleri hatırlattınız bana. Siz ürettiniz, birileri hakkınızı elinizden aldı. Ona karşı siper ‘sen’ olacaksın dediniz. Tabii ki siper olacağım. Yıldırım olup düşeceğim senin emeğini yok edenlerin üstüne. Bağından, bahçenden, tarlandan katıldın bu kutsal yürüyüşe. Yürüyüşün bizi hızlandırdı.
Teşekkürler genç kardeşlerim… Hocam deyip boynuma sarılan kardeşlerim. Geleceğini çalanlarla geleceğini teminat altına alacak olanları öyle güzel ayırt ettin ki.. Atatürk’ün güvenini bir daha tazelemiş oldun. Senin umutlarının bekçisi olacağım. Dinimizi alet ederek akrabalarını, siyeseti alet ederek yandaşlarını işe alanlar sizinle olan muhabbetimizi kıskandılar. Tabii ki kıskanacaklar. Bizimle beraber yürüyenler şanlı Türk gencleridir.
Sizinle adeta koştuk. Ve koşacağız ülkemin aydınlık yarınlarına, teşekkürler şehit ailem, gazi kardeşim. Toprağa dökülen kanın kaynağında benim de olduğumu fark ederek evladının sıfatını bende görenler, acıyan yarasını yüreğimde hissettiğimi bilenler. Teşekkürler sizlere. Bu ülkeyi vermeyeceğimi, canımı siper edeceğimi bilenler. Acınızı paylaşmak adına katillere karşı yürüdük. Senin kanın üzerine kurulu Cumhuriyetimizi ilelebed yaşatma adına yürüdük. Teşekkürler annelerim, bacılarım, çalışanım,çalışmayanım, evladınızın kokusunu aldığınızı söylediğinizde başladı yürüyüşümüz. Bende gördüğün aslında sizin temiz duygularınızdı. Boşa çıkmayacağından emin olun diye el ele, kol kola yürüdük. Yine hep beraber mutlu günlere doğru yürüyeceğiz. Teşekkürler çocuklar, sokağında oyununu bırakarak koştun yanımız. Bozkurt işaretinizden Atatürk’ün çocukları olduğunuzu hissetmeyen kalmadı. Yürüyüşüm size doğru, Bu kutsal yürüyüşün kalmaması için bizimle oldunuz, her nerede yavaşlarsak sizden hız alacağız. Teşekkürler şoför kardeşlerim. Vites düşürdü dediler, Senin takviyenle hızlandığımızı bilmezler mi? Bir elin direksiyonda diğeri selamda, selam bitince bozkurtunla yollarda hız verdin bize. Yolun bahtın açık olsun. Sen son vites sağ salim evine dönerken, mutlu yuvandan göndereceğin gülücüklerinle sevineceğiz. Teşekkürler hastalarım. Sebebini benden, şifasını Allah’tan aldığının inancı ile dua eden dudaklarınızda olmak ne büyük bir şanstır anlatamam. Allah’ım sizi sağlık ve sıhhat içinde bulundursun. Yaranla yürüdün, kırıkla, çıkıkla yürüdün, önümüzde yürüdün."
Seçmeni unutmayacağını söyleyen ve seçmenden dua isteyen milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, "Ben sizi hiç unutmadım. Eli çantalı dediklerinde sen öyle bir cevap verdin ki… çanta suratlarında patladı. Utandılar mı dersin? Utanmalarına gerek yok ben onlarında hanelerinden en az bir veya birkaçını ya muayene ettim, ya ameliyat ettim. Onlara da acil şifalar dilerken, ne söylerlerse söylesinler şunu diyorum. Ben eli boş değilim.
Eli çantalıyım. Çantam 30 yıllık hekimlik emeğimin taşıyıcısıdır. O para kutusu değildir. Onda haram yoktur. Onda şifa, onda helal kazancın ürünü ilaçlar vardır. Gün gelir ilime, ilçeme, köyüme, insanıma yarar verir.
Çantam gururumdur. Çantamla yürüyorum Ayakkabı kutularının üstüne yürüyüşümüzü hızlandırmak için bu kutsal davaya katılanlara, ilerde katılacak olanlara doğan güne, doğacak güne doğacaklar, ülkemden kötülükleri kovup iyileri getirecek olanlar. Teşekkürler size"