Milliyetçi Hareket Partisi adayları Mustafa Erkal ve Cemil Yıldırım Türk seçmen ile buluşarak MHP’nin seçim vaatlerini anlatıyor.
Kırşehir’de uzun çarşı sakinleri ve şaçaklar sitesinde seçmenle bir araya gelen MHP adayları mazot, gübre ve yem üzerinde ki vergilerin kaldırılacağını söyledi.
Seçmene konuşan MHP adayı Cemil Yıldırım Türk, "İktidarımızda mazor 1 lira 75 kuruş olacak. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak. Tarıma dayalı ekonomisi bulunan Kırşehir’de çiftçi için en önemli noktalardan bir tanesi tarımda marka ürünler geliştirilecek. Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi stratejik ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecek" dedi.
Tarımda arz fazlası ürünlere ihracat ve pazarlama desteği sağlanacağını anlatan Türk, "Vadeli işlem borsaları ve ürün borsaları etkinleştirilecek, lisanslı depo kullanımı yaygınlaştırılacak, Hayvancılık destekleri artırılacak, illerin potansiyelleri dikkate alınarak adil ve dengeli bir şekilde verilmesi sağlanacak. Ziraat Bankası’nın kredi desteklemelerinde yaşanan ipotek sorununa çözüm getirilecek, üreticiden dosya masrafı ya da başka
adlar altında ücret ve komisyon alınması önlenecek. Yurtiçi belgeli damızlık hayvan yetiştirilmesi, sunî tohumlama ve süt hayvancılığına önem verilecek. Hayvan ürünleri sanayi ülke genelinde yaygınlaştırılacak, entegre
hayvancılık organize bölgeleri oluşturulacak. Tarımla ilgili kurumsal yapı yeniden düzenlenecek, TMO yeniden yapılandırılacak ve etkin bir müdahale kurumu olarak görev yapması sağlanacak. 2/B sorunu adil ve hakkaniyete uygun şekilde çözüme kavuşturulacak. Çiftçilerimizin borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi” uygulamaya konulacak" diye konuştu.