Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, Seyfe Gölünde kuş seslerinin artışı ile birlikte kuş sayısında da artış gözlemlendiğini söyledi.
Filamingolar, martılar, balıkçı kuşları ve angıtlardan sonra çeltikçi kuşlarında Seyfe Gölüne geldiğini anlatan Çetiner, "Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nin misafirleri artıyor. Seyfe Gölü’ndeki su seviyesi istediğimiz oranda olmasa da gölü bizden daha çok seven kuşlarımız buraya akın ediyor. Her ortamda olmayı sevmeyen çeltikçi kuşları da Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nde 10 yıl sonra tekrar görebiliyoruz. Güneş ışınlarının açısına göre renk siyah ve yeşilin tonlarını yansıtarak kuş cennetine ayrı bir güzellik katan çeltikçi kuşları, martılar, flamingolar ve diğer kuşlarla Seyfe Gölü’ne ayrı bir güzellik katıyorlar" dedi.
Su seviyesinin gölde yükselmesinin korunması halinde doğal güzelliklerinde artacağını belirten Çetiner, "Seyfe Havzasından alınan içme suları için alternatif yerler bulunarak bölgeden alınan suların durdurulmalı ÇATAK Projesi kapsamında göle yakın yerlerde teşvik oranı artırılmalı. Derin kuyulardan alınan su miktarı kontrol altında tutularak gölün su seviyesine göre sula için su verilmeli. Kabala-Seyfe Pompaj Sulama Projesi ikinci etabı hızlandırılarak Seyfe Gölüne takviye yapılmalıdır" diye konuştu.