KOCAELİ(İHA) – Başiskele Belediyesi, Yeniköy Merkez mahallesinde kapalı pazar yeri inşasına başladı.
Kocaeli’nin en büyük ve en modern kapalı pazar yeri projeleri Başiskele halkı ve pazarcı esnafı için hayata geçiyor. Yeniköy mahallesinde inşa edilecek kapalı pazar tamamlandığında ilçe halkının konforlu ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapma imkanı sunacak. Yapılacak olan kapalı Pazar yeri bünyesinde idari bina, mescit, bay–bayan lavaboları ve otoparkın yer alacak. Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, kapalı semt pazarlarının hem pazarcı esnafı hem Başiskele halkının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığını belirterek halkın ve esnafı önemsediklerini, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
Öte yandan Kullar Yakacık mahallesi Yakacık caddesi üzerinde yapımına başlanan kapalı pazar yerinde 63 pazarcı esnafının tezgahı bulunurken Yeniköy Merkez mahallesi Kültür sokakta yapımına başlanan kapalı pazar yerinde 75 Pazarcı esnafının tezgahı bulunacak.
Öte yandan Başiskele Belediyesi eklipleri Yeşilyurt mahallesi 17 Ağustos Fay Hattı bulvarında üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle Muhtarı Nihat Karaaslener ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ayaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar kapsamında bulvar üzerindeki daha önce açık olan yağmur suyu kanallarının genişletilerek kapalı menfeze çevriliyor. Yürüyüş yolu için özel bir alanın ağaçlandırılarak düzenlendiği, cadde ve sokaklarının büyük bir bölümünde dekoratif duvar ve parke yol çalışmalarının tamamlandığı Yeşilyurt mahallesinin bulvarında yeni düzenlemeler yapılıyor. İki geliş iki gidişi ile 17 Ağustos Fay Hattı bulvarında devam eden çalışmalar kapsamında Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile sıcak asfalt, yaya kaldırım ve orta kaldırım yapım çalışmaları gerçekleştiriyor.