Kartepe Belediyesi’nin desteği ile Mavi Boncuk Anaokulu öğrencileri, Ataevler mahallesindeki yeşil alanda fidanları toprakla buluşturdular.
21- 26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Mavi Boncuk Aanaokulu iş birliğinde Ataevler mahallesinde ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Anaokulu miniklerinin velileri ve eğitmenleri ile birlikte katıldığı ağaç dikme etkinliğinde Kartepe Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Cengiz Dalkıran, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Atilla Karagöz, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Erol Arutan, Ataevler Mahalle Muhtarı Neslihan Serim, belediye birim çalışanlarının da eşlik etti.
Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde Çevre Yüksek Mühendisi olarak görev yapan ve aynı zamanda Kartepe Tema ilçe Gönüllü Sorumlusu olan Gökçen Gönülay, “Çevre bilincini oluşturmak bizim asli görevimizdir. Ağaçların hayatımızdaki yeri çok büyük, bu nedenle uygun alanları ağaçlandırmak ve yeni fidanlar dikmek ülkemiz ve dünyamızın geleceği için oldukça önem taşımaktadır. Bu hafta Orman Haftası olması sebebi ile çocuklarımızla birlikte dikkati bu noktaya çekmek istedik” dedi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Atilla Karagöz ise, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Ormanlarımızın korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Başkanımızın bize verdiği destekle etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Mavi Boncuk Anaokulu yetkilileri fidanları toprakla buluşturarak öğrencilerine ağaç sevgisi aşılamak ve doğayı yakından tanıma imkanı bulmalarına destek vererek miniklerin bu heyecanı ortak olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ettiler.