İzmit Belediyesi’nce dağıtımı gerçekleştirilen bisiklet dağıtımında son olarak Yahyakaptan bölgesindeki okullarda, 461 bisiklet öğrencilere teslim edildi.
Yahya Kaptan Orta Okulu’nda 265, Edebali 23 Nisan Orta Okulu’nda da 196 öğrenciye düzenlenen törenlerle bisikletleri teslim edildi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın elinden bisikletlerini alan öğrenciler, bisikletlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.
Bisiklet dağıtım törenlerine Başkan Doğan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri Haluk Akgün ve Ersin Alpaslan, İzmit Milli Eğitim Şube Müdürü Habip İlaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, mahalle muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, Yahya Kaptan Orta Okulu Müdürü Hüseyin Gürkaş, Edebali 23 Nisan Orta Okulu Müdürü Orhan Gönen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törenlerde konuşan Başkan Doğan, “Bütün çabamız, çocuklarımızı böyle mutlu görmek içindir. Çocuklarımızın yüzünün gülüp mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Cıvıl cıvıl, yüzleri gülen, keyifli çocuklarımızı görmek, bizlere ayrı bir heyecan ve enerji veriyor. Annenin, babanın, dedenin, ninenin en çok görmek istediği bir tabloya şahit olmak bizlere ayrı bir gurur veriyor. 6 yıl önce ‘İzmit’i seviyorum bisiklete biniyorum, her çocuğun bir bisikleti olsun’ diye bir proje start vermiştik.İlk başlarda bize inanmak istemediler. Fakat zamanla buna herkes inanmaya başladı. Bizim hedefimiz, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Avrupa 30 yıldır bisikletle yatıp kalkıyor. Batılılar, bisikleti sağlık, çevreci, ekonomik, trafikten kurtuluş olarak görüyor. Avrupalı bisikleti hayatının her alanına sokmuş durumda. Bizim burada ise bazı kesimler Atatürkçüyüz diyor, batı uygarlıkları diyor, hepsi lafta. Yıllarca ülkeyi yönetirken de aynı kafadaydılar. Atatürkçülük dediğin lafla değil icraatla olur. Bizim yaptığımız gibi” dedi.
Yılsonunda 20 bin 200 öğrenciye bedava bisiklet vermiş olacakların dile getiren Doğan, “Bu ne Türkiye de, ne Avrupa’da ne de dünyanın başka bir yerinde var. Gelecek yıl öğretmenlerimize de bisiklet vereceğiz. Her öğretmenin bisikleti olacak. En iyisini, en kalitelisini veriyoruz. Yahya Kaptan’a yapılan hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Bu bölgeden az oy alıyoruz diye hizmet yapmayacak mıyız. Bizler, birileri gibi oy oranına göre iş yapmıyoruz. Biz de ayrımcılık olmaz. Çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk oydan daha değerlidir” diye konuştu.
Başkan Doğan, velilerden de bisiklete binmelerini de isteyerek, “Kafanız bir şeye mi takıldı. Hemen bisikletle birkaç tur atın göreceksiniz bütün sıkıntılarınız sona erecektir. Bisiklet kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor, mutluluk hormonunu artırıyor” şeklinde sözlerini tamamladı.
Bisiklet dağıtımı sonrası öğrenci ve öğretmenler Başkan Doğan’a çiçek vererek teşekkür ettiler.