Kocaeli Üniversitesi,(KOÜ) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği tarafından organize edilen 5. Uluslararası Deprem Sempozyumu, 10-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
KOÜ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği tarafından organize edilen “5. Uluslararası Deprem Sempozyumu 2015”, 10-12 Haziran tarihleri arasında Başiskele’de yapılacak. 3 gün sürecek sempozyum, 35 oturumda toplam 140 adet sözlü sunum, 33 adet poster sunum, 5 ulusal yarışma, 34 panelistin katılacağı 5 panel ve AKUT Enstitü’nün düzenleyeceği 1 masa başı tatbikat yapılacak. Sempozyum 10 Haziran Çarşamba günü saat 09.30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak.
2003 yılından bu yana düzenlenen deprem sempozyumları 12 meslek grubunun katılımı ile geniş katılımlı düzenlenecek. Deprem başlığı altında toplanan Jeofizik, Jeoloji, Çevre, İnşaat, Makine, Jeodezi ve Fotogravimetri, Kimya, Elektrik Mühendisleri, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Tıp, Arkeoloji, Hukuk meslek gruplarından yerli ve yabancı bilim insanları, sempozyumda deprem farkındalığını artırmak amacıyla bir araya gelecek.
Beş farklı yarışma ile sempozyuma hem halkın katılımı, hem de öğrencilerin katılımının sağlanması amaçlanıyor. AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, DASK ile çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen sempozyumda deprem gibi bir olguyu farklı çalışmalar ile hafızalarda kalmasının sağlanması amaçlanyor. Yapılan etkinliklerin her birinde sergilenmeye değer bulunan 40 adet eser sempozyum sırasında sergilenecek ve yapılacak olan katalog ile Türkiye ve diğer ülkelerden gelen katılımcılarla paylaşılacak. Sempozyumda sunulacak akademik çalışmalar ile eş zamanlı olarak 5 adet panel yapılacak. Konusunda uzman yerli ve yabancı akademisyenlerle hem öğrencilere, hem halka, görüşlerini paylaşabilecek.