Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7.’sini düzenleyeceği Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında kitapseverlere kapılarını açacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Üniversitesi tarafından bu yıl 7.’sini düzenleneceği Kocaeli Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Sekapark Otel’de düzenlenen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Büyükakın, Kocaeli üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, KOÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Dç. İhsan Karlı, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, ve basın mensupları katıldı.
İlki 2009 yılında gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı her yıl artan ziyaretçi, yazar ve etkinlik sayısıyla Türkiye’nin en gözde kitap fuarlarından birisi haline geldi. Uluslararası Fuar Merkez’inde yapılacak fuara, 350 yayınevi, 67 STK yer alacak. Fuar süresi boyunca 450 etkinlik ile yayınevleri tarafından söyleşi ve imza günleri gerçekleştirilecek.
Ayrıca açılışta kitap kumbarası oluşturularak, kitapları eksik olan diğer illerdeki okullara kitap gönderilecek. Fuarın açılış töreninde üniversite öğrencilerinin oylarıyla 2015 yılının en iyi TV dizisi seçilen Diriliş Ertuğrul’a ödül verilecek. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak tüm ilçelerde merkezi noktalardaki ağaçlara 15 Mayıs Cuma günü kitap asma etkinliği gerçekleştirilecek. Fuarın onur konuğu ise edebiyat dünyasının tanınan ismi Nuri Pakdil olacak.
Basın toplantısında Kocaeli Kitap Fuarı’nın her yıl rekor sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını aktaran Genel Sekreter Büyükakın, "Kocaeli’nde kitaplara bahar geldi. 6 yıldır düzenlediğimiz kitap fuarı, kent kimliğinin oluşmasına katkı sundu. Bu yılda ağaçların kitap açma vakti geldi. 7. Kocaeli Kitap Fuarı’na rekor bir katılım bekliyoruz. Ülkelerin gerçek zenginlik kaynağı yetişmiş insan gücüdür. Dünyayı imar edecek olan, donanımlı ve birikimli insanlardır. Bir ülkenin dünya sıralamasındaki yerini belirlemede kitap okuma oranı çok önemlidir. Eğitime okumaya büyük değer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, 7. Kitap Fuarı’nı gururla düzenliyoruz. Her yıl fuara büyük bir keyifle hazırlanıyoruz. Bu kentin her kesimi Kitap Fuarı’na destek veriyor, herkesin takdirini alıyoruz" dedi.
7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında her gün 10.30 ile 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.