Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek açılış bayramı nedeniyle bazı tedbirler aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış bayramı sebebiyle Kocaeli’ye yapacağı ziyaret kapsamında İzmit İlçesi’nde bir takım trafik tedbirleri aldı. Bu doğrultuda 18 Nisan Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında, Leyla Atakan Caddesi’nden Valilik Binasına giden yol ile Şehabettin Bilgisu Caddesi’nden Valilik Binasına giden tüm sokaklar araç trafiğine kapatılacak.
Program açılışı sırasında Ömer Türkçakal Bulvarı-Adalet Köprüsü güzergahı kademeli ve kontrollü olarak araç trafiğine kapatılırken, Sekapark alanına gidiş sırasında ise Real alışveriş merkezi önünden Kuzey Yan-Yol ile D-100 Karayolu’nun kademeli ve kontrollü olarak araç trafiğine kapatılacak.
Öte yandan 14.00-19.00 saatleri arasında Seka Köprülü Kavşağı Ordu Evi Kavşağı arası araç trafiğine kapatılacak. Yine aynı saatlerde toplu taşıma araçları Seka Tünel altını gidiş-dönüşte kullanarak Yenidoğan Köprülü Kavşağı’ndan dönüş yapabilecek olup Batı Terminali depolama alanı olarak kullanılamayacak. Bu güzergahlardaki duraklardan da yolcu alınamayacak. Saat 14.00’dan itibaren ayrıca Salim Dervişoğlu Caddesi’nin otopark girişinden itibaren araç trafiğine kapatılacak ve araçlar Büyükşehir Belediyesi arkasındaki otoparka yönlendirilecek. Otopark alanının yetersiz kalması durumunda da araçlar fuar içine otopark arkasından yönlendirilecek. Yine saat 14.00’dan itibaren, Derince yönünden gelen araçlar için, özel araçların Seka Hastane otoparkına yönlendirilecek. Büyükşehir Belediyesi ile Cezaevi köprülü Kavşağı arası araç trafiğine kapatılacak. Çıkış programında Seka Tünel üstü - D-100 Karayolu - Adalet Köprüsü - Ömer Türkçakal Bulvarı’nın kademeli ve kontrollü olarak araç trafiği kapatılacak