Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi, Afganlı öğrencinin sağlık durumuyla yakından ilgilenerek, ameliyat olmasını sağladı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan “Uluslararası Öğrenciler Birimi”, yabancı ülkelerden ilimize eğitim için gelen öğrencilerin her alanda yanında olmaya devam ediyor. Afgan öğrenci Khrami de, birim yöneticileri tarafından götürüldüğü hastanede başarılı bir ameliyat geçirdi.
Kocaeli Üniversitesi Biomedikal Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Afganistanlı Ahmad Rişad Kharimi, kalçasındaki ağrılar ve hareket edememe gibi rahatsızlıkları olduğunu birim yetkilileri ile paylaştı. Bunun üzerine Uluslararası Öğrenciler Birimi yetkilileri Ahmad Rişad’ı Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürerek gerekli muayene ve kontrollerden geçmesine yardımcı oldu. Yapılan çeşitli muayene ve kontrollerin ardından, ortopedi ve travmatoloji uzmanı Opr. Dr. Resul Musaoğlu, Ahmed Rişad’ın ameliyat olması gerektiğine karar verdi. Yapılan tetkiklerle konulan teşhisin ardından başarılı bir ameliyat geçiren Afgan öğrencinin durumu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor.
Ameliyat sonrasında Afgan Rişad, ”Burada evimde gibiyim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sayesinde ailemin yokluğunu hiç hissetmedim. Tedavimin her aşamasında benimle çok ilgilendiler. İyi ki Kocaeli’de eğitim alıyorum. Uluslararası Öğrenci Birimi’ndeki arkadaşlarıma, Büyükşehir’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, Kocaeli Devlet Hastanesi yöneticisi Adem Çakır ile birlikte Afganistanlı öğrenci Ahmad Rişad’ı ortopedi servisinde ziyaret etti. Sevil, ”Afgan kardeşimiz hızlı bir şekilde sağlığına kavuşuyor. Uluslararası Öğrenci Birimimiz ile Kocaeli’de eğitim alan yabancı misafirlerimizin her alanda yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Kalça ameliyatı olan misafir öğrencinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Çakır, “Hastamıza, kalça ağrısı nedeniyle başvurduğu hastanemizde yapılan kontrollerin sonucunda, varizasyon adı verilen özel bir ameliyat yapıldı. Yapılan ameliyat bu yaş gurubundaki hastalara çok sık yapılan bir ameliyat değil. Hastanın ağrısını ve hareket kısıtlılığını azaltmak için yapılan operasyon başarıyla sonuçlandı” dedi.