Başiskele Belediyesi, ilçede her geçen gün arta nüfusa bağlı olarak gelen yapılaşma taleplerine karşılık 49 hektar alanda zemin etüt çalışmalarını tamamladı.
Başiskele Belediyesinin imar planına esas zemin etüt raporlarının onaylanmasıyla birlikte B3-B4 Gelişme Konut Bölgesi olarak ayrılan Yuvacık Yakacık, Aydınkent, Fatih, Paşadağ ve Yeşilyurt mahallerini kapsayan yaklaşık 110 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çalışmalarına başlandı.
Gelişme Konut Bölgesi içerisinde kalan alanda, bölgede planlama çalışmasının başlatılabilmesi ve bölgeye yakışır bir plan yapılabilmesi için yapı yasaklı alan olarak ayrılan kısımlarda yapılan zemin birimi çalışmaları kapsamında, 49 hektarlık çalışma sahasının yaklaşık yüzde 80’lik kısmı yapılaşmaya uygun hale getirildi.
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz meclis toplantısında çalışmalar hakkında tüm meclis üyelerine bilgi vererek sonraki süreçle alakalı detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlara İmar ve Şehircilik Müdürlüğü zemin ve deprem inceleme biriminde yardımcı olunacağını dile getirdi.