Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz mahalle muhtarları ile buluştu.
Her ay 37 Mahalle muhtarıyla istişarelerde bulunmak için bir araya gelen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz Haziran ayı muhtarlar toplantısını Soğuksu tesislerinde gerçekleştirdi. Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş ve tüm muhtarların eksiksiz olarak katıldığı toplantıda belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de hazır bulundu.
Başkan Ayaz, Başiskele’de bugüne kadar yapılan projelerin daha çok planlama ile ilgili olduğunu belirterek, ‘’Şimdi Başiskele’yi bu planlar üzerinde ayağa kaldıracağız. Yapılan planlamalarla nüfus ne kadar artarsa artsın otopark sorununun yaşanmayacak. Kanunen 3 daireye bir otopark düşerken biz her daireye bir otopark şartı koşuyoruz. Ayrıca yeşile de önem veriyoruz. Her daireye bir ağaç dikme şartı koşuyoruz. Bu kapsamda muhtarlarımızdan da beklentimiz kentimiz gelişimine katkı sağlamak yolunda hizmet üretirken kent estetiğinin takipçi olmalarıdır” dedi.
Mahallelerde muhtarlıklar ve semt konaklarının yaygınlaşacağını ifade eden Başkan Hüseyin Ayaz, ‘’Konaklarımızda sağlık kuruluşlarımızla seminerler düzenleyerek ücretsiz muayeneler gerçekleştireceğiz. Halkımız nelerden istifade edebilir bu konuda çalışmalar yapacağız’’ diye konuştu.
Fatih Sultan Mehmet Parkının açılışına yaklaşık 12 bin kişinin katıldığını belirten Başkan yaz ilgilerinden dolayı muhtarlara teşekkür etti.
Köylerde yapılan yolların Avrupa birliği standartların üzerinde olduğunu da söyleyen Başkan Ayaz “Bence Avrupa birliğinin bu standartlara göre yeniden standart belirlemesi gerekir. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na halkımız adına teşekkür ediyorum. Kent Estetiğine uygun yaptığımız cadde ve sokaklarımızla birlikte vatandaşlarımızda evlerinin cephelerinde düzenlemeler yapıyor. Binalarının cephelerini boyamak isteyen vatandaşlarımıza katkı sağlamak için binaların boyalarını ücretsiz olarak temin ediyoruz’’ dedi.
Başiskele de seçimin birlik ve huzur içinde geçeceğine inandığını belirten Başkan Ayaz mahallelerde devam eden proje ve hizmetler hakkında muhtarlara bilgi aktardı ve muhtarların isteklerini alarak başkan yardımcılarına gerekli talimatları verdi.