Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kocaeli Şubesi’ni misafir etti.
MÜSİAD Kocaeli Şubesi Başkanı Celal Ayvaz ve yönetimini makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yatırımcı istikrar sürsün istiyor. Bu düşünceye halkımızın da sahip olduğunu görüyor ve biliyoruz. 2002 yılından sonra ülkemizde yaşanan ekonomik büyüme hem yatırımcımızın hem de istihdam edilen vatandaşımızın yüzünü güldürdü. Bu büyüme halkımıza moral ve geleceğe özgüven olarak yansıdı. Daha çok büyüme ve istihdamın ancak siyaseten güçlü bir hükumetle olacağının hepimiz farkındayız. İş dünyasının, siyasi iradenin aldığı birçok karar ve uygulamayla dünya pazarlarına açılabildiğini de görüyoruz. Güçlü ekonomi güçlü siyasi iradeyle olur. Güven ortamının devam etmesi ve 2023 vizyonun yakalanması için çok çalışmalıyız” dedi.
Türkiye’nin ekonomik büyüklük olarak geldiği noktanın gerçekçi politikalar sayesinde olduğunun altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler ülke politikalarını her zaman yerel de uygulamak üzerine de çaba sarf ettik. Çünkü kalkınmanın yerelden başlayacağını çok iyi bilen insanlarız. Bu nedenle üreticimize ve istihdam sağlayacak herkese yasalar çerçevesinde hep yardımcı olduk. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın yüzünün gülmesini her daim arzu ettik. Bu inançla yerel yönetimlerde hizmet üretirken, ekonomik büyümenin sağlanması için bütün paydaşlarımızla başarılı ve orantılı bir ilişki kurduk” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca MÜSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini, toplumsal meselelere karşı olan yaklaşımını ise beğendiğini sözlerine ekledi.
MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Celal Ayvaz’da, Büyükşehir’in yatırımlarını yönetim ve üyelerle birlikte yakından izlediklerini, gerçekleşecek ulaşım projelerinin şehrimize değer katacağını ifade etti. Ayvaz ayrıca, “Sosyal ve toplumsal bütün meselelerde duyarlı oluyoruz. Dünya meselelerinde insiyatif alıyor, sadece kendimizden sorumlu olmayan anlayışta mazlum insanlara karşıda dinamik biçimde hızlı tepki veriyoruz” ifadelerini kullandı.