Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar (KİMEDER) Derneğinin yönetimini konuk etti.
Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar (KİMEDER) Derneği Genel Başkanı Mehmet Zeki Gedikoğlu ve yönetimini, Başkan Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etiler. Kentin gündemi ve Kocaeli’deki hizmetlerin konuşulduğu birliktelikte Başkan Karaosmanoğlu ziyaretçilere, kent için düşünülen çalışmalar hakkında bilgi aktardı.
2014-2019 yatırım programına aldıkları hizmetleri paylaşan Başkan Karaosmanoğlu, “15 organize sanayi bölgesi ve 3 binin üzerinde fabrika olan bir kenti yönetiyoruz. Çevresiyle, altyapısıyla ve üst yapısıyla hizmet etmek için ekibimizle mücadele ediyoruz. Sizin gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının fikirleri ve taleplerini çok önemsiyorum. Kenti beraber ortak bir kültürle yönetmenin demokrasinin gereği olduğuna inanıyorum. Ticarette dünyaya açılmış müteşebbis insanımızın artmasını ve dünyaya açılmış iş dünyasının temsilcilerine ihtiyacımız var” diyerek şehrin tarihiyle ilgili de bilgiler aktardı.
Tunus, Cezayir, Fas ve Batı Sahra’yı içeren Mağrip ülkelerine Libya ve Moritanya’nın da eklenmesiyle "Geniş Mağrip" diye adlandırılan bölgenin Türk-Arap Sanayi İş Adamları ve Kültür Ticaret Konseyi Başkanı Dr. Muhammet Adil de, KİMEDER’in Başkan Karaosmanoğlu’na yaptığı ziyarete eşlik etti. Dr. Muhammet Adil, Türkiye ve Tunus arasında geliştirilecek ticaretin iş forumuyla destekleneceğini belirtti.
Kocaeli‘de düzenlenecek iş forumuna, Kocaeli’deki iş dünyasının temsilcileri, müteahhitler ve farklı sektörlerin temsilcileri katılacak. Başkan Karaosmanoğlu, “2023 vizyonu açısından ticari hacmimizin istediğimiz seviyeye gelmesi için bu iş birliklerinin ve Kocaeli’de yapılacak iş forumunun çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.