Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, anneler günü nedeniyle Tavşancıl Sahilinde düzenlediği yemekte annelerle bir araya geldi.
Düzenlenen programa Belediye Başkanı Ali Toltar’ın yanı sıra Tavşancıl Yaşlılarla Yardımlaşma Derneği Başkanı Meral Altunlu ve anneler katıldı. Programda annelere seslenen Belediye Başkanı Ali Toltar, “Annelik öyle yüce öyle kutsal bir makam ki, ne kelimeler nede başka bir kavram o yüceliği ve kutsallığı anlatmakta yetersiz kalır. Bize kanından kan, canından can katarak; sonra da yaşadığımız dünyaya getiren, bununla da kalmayıp gecesini gündüzüne katarak büyütüp, besleyen o değerli varlığımıza ne kadar hürmet etsek ne kadar hizmet etsek azdır; bizleri bu günümüze getiren annelerimizin hakkını ödeyemeyiz” dedi.
Programda yılın annesi seçilen Remziye Kara’ya ödülünü de takdim eden Toltar, “Remziye Kara Annemize bu ödülü sizler adına veriyoruz çok cefakar, kadirşinas bir anne. Anne fedakar ve cefakardır çocukları için evlatları için gece gündüz demeden ailesi için de çocukları içinde fedakarca çalışırlar. Bu kardeşimiz de bu yılın annesi olarak bu hediyeyi ona laik gördük kendisini sizlerin şahsında tebrik ediyorum. Allah onlara ve sizlere en güzel ve en mutlu günler nasip etsin” diye konuştu.
Toltar konuşmasının devamında şöyle konuştu:
“Bizim üzerimize annelerimize karşı çok büyük görevler düşüyor. Bir yanda ülkemiz kadınlarına, diğer yanda dünyanın mağdur ve mazlum coğrafyalarında yaşayan, tüm çocuklara ve kadınlara, analara elimizi uzatmalıyız. Hepimizin bildiği gibi dünyada ve ülkemizde de maalesef yıllarca kardeşi kardeşe kırdırıp, küstürdüler. Ağıtlar farklı dillerde olsa da yaşanan acılar ve duygular hep aynıydı. Hep analarımızın yüreği yandı; hep analarımız acılar çekti.”
“Bir anne yaşadığı acıyı bir başka annenin yaşamasını istemez. Analarımız, demokratik bir Türkiye ve kardeşlik sürecinin hakim olması için dünya mazlum ve mağdur coğrafyasındaki ve özellikle Orta Doğu’daki annelere el uzatmamız için ellerinden geleni, Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için barış, kardeşlik, huzur ortamını korumak için üstüne düşeni en doğru şekilde yapacağına tüm kalbimle inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeryüzünün en değerli varlığı olan eli öpülesi tüm dünya annelerimizin; Anneler gününü kutluyorum.”