Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Sultan Abdülhamit Han Cami çevresinde belediye ekiplerince yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi.
Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Sultan Abdülhamit Han Camii çevre düzenlemesi ile ibadethanenin görsel olarak daha çekici bir görünüme kavuşturmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile koordineli bir çalışma yürüttü. Bölgede ihtişamlı yapısı ile geçen yıl ibadete açılan Sultan Abdülhamit Han Camii’ni çevresi taş duvar ile örüldü. Cami bahçesinde de 850 metrekarelik alanda baskı beton, dekoratif sundurma ile kapalı musalla taşı bölümü ile de ibadethanenin eksiklikleri tek tek giderildi. Cami çevresindeki düzenlemeler ve peyzaj çalışmalarında gelinen son noktayı yerinde gören Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yapılan işleri Kartepe’ye yakışan bir çalışma olarak değerlendirdi.
Halkın en yoğun kullanım mekanı olan camilerin çevre düzenlemesine büyük önem verdiklerini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Sultan Abdülhamit Han Camii’ni yeni çehreye kavuşturan çalışmalarımız ilçe genelinde süren düzenlemelerin güzel bir örneği oldu. Kartepe’ye ve Kartepelilere yakışan bu tür çalışmalar geniş bir yelpazede aralıksız sürecektir. Kent dokusuna uygun görsel güzelliği artıracak çalışmalarımıza halkımızın vereceği destek için şimdiden teşekkür ederim. Sağlık, eğitim ve dini tesislerimizin eksikliklerinin giderilmesi noktasında, talepleri kısa sürede çözüme kavuşturmaya devam edeceğiz” dedi.