Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’te faaliyetlerini sürdüren bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’in farklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. İzmit’te bir otelde düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de hazır bulunduğu birlikteliğe Topçular Kültürlerarası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Topçular Midyatlılar Derneği, Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanları, yöneticileri ve kanaat önderleri katıldı.
“YILLARCA HOŞGÖRÜYÜ HALKIMIZDAN KISKANDILAR”
Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir hizmetlerinin yanı sıra güncel siyasi konular üzerine katılımcıları bilgilendirirken, Siyaset Bilimi Profesörü Yılmaz Bingöl de, Yeni Türkiye süreci üzerine görüşlerini katılımcılara aktardı. Başkan Karaosmanoğlu, ülkemizin zor bir bölgede yer aldığını, geçmişte atalarımızın çok önemli medeniyetler kurarak hakimiyet alanlarında huzur ve adaleti sağladığını dile getirirken, şunları söyledi; “Son 12 yılda ülkemizde görülen değişim halkımızı mutlu ederken, yapılması gereken tek şey 1980 Anayasası’nın ortadan kaldırılması ve yerine sivil bir iradenin hazırlayacağı anayasa yapmaktır. Bu nedenle 7 Haziran sonrası, yeni sivil bir anayasayı yapacağız. Bu işin mimarı da halkımız olacak.”
“HER İNSANIMIZ BİRBİRİNİN KARDEŞİDİR”
Geçmişte çocuklara istediğimiz ismin verilemediği bir dönemde özgürlükten bahsedilemeyeceğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Yabancı dillerin öğrenilmesi ve konuşulmasında herhangi bir yanlışlık görmeyen zihniyet, kendi insanımızın ana dilini konuşmasına izin vermezken, bu yasakçı anlayışın daha düne kadar ‘Allahu Ekber’ demeyi bile hazmedemeyip yasakladığını hepimiz biliyoruz. Irkçı ve özgürlüklere karşı direnç gösterilen her ülkede ıstıraplar yaşanmıştır. Ancak bu karanlık dönem 2002’den itibaren değişti” şeklinde konuştu.
“DİL MEDENİYETTİR, UNUTULMAMALIDIR”
Toplantıda hak ve özgürlüklerin korunmasının öneminden de bahsedilmesinin yanı sıra anadil konusunda Başkan Karaosmanoğlu, “Anadil unutulmamalıdır, çünkü o bir medeniyettir. Kaybedilmemesi gereken en önemli değerlerimizdendir. Onu koruyalım ve çocuklarımıza öğretelim. Halkımız bizlerin siyasi anlayışımızı yüreğimizden okur ve siyasetçinin samimiyetinin kalitesini çok iyi anlar. Halkımızın dertleriyle dertlenen bu kadrolar, hizmetleriyle sizler için mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.
“ESKİ TÜRKİYE’Yİ ÖZLEYENLER VAR”
Eski yasakçı zihniyetleri geri getirmek arzusunda olanların varlığını sürdürdüğünü belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu ülkede kızlarımızın üniversite kapılarında süründüğünü ve içeriye alınmadığı zamanları gördük. İstediği gibi özgürce bu ülkeye hizmet etmek isteyenlerin ne zulümler yaşadığını yakinen hepimiz şahidiz. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama o günler geride kaldı. Özgürlüklerimizin korunması için hepimiz bundan sorumluyuz” ifadelerini kullandı.
“İSTİKRAR VE GÜVEN ORTAMI KORUNMALI”
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanımız her şeyin en güzeline layıktır. Yaşadığımız çevrenin nasıl geliştiğini, eğitim, sağlık ve birçok alanda hizmetleri halkımız yaşayarak hissediyor. Siyaset sahip olduğun değerlere ve özgürlüklere sahip çıkmaktır. Sahip çıkmadığımız hiçbir şey bizim değildir. Halkımızdan aldığımız güçle hizmet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da halkı için mücadele veriyor. Bu seçimler Yeni Anayasa’nın kapılarını açacaktır. İri, diri ve daha güçlü bir Türkiye için halkımız sandığa sahip çıkmalıdır. Bizlere güvenen ve hizmet etme şansını veren halkımız büyük bir erdeme sahiptir. Bu başarılarda en büyük pay sahibi ise halkımızdır” dedi.
Toplantı sonrası katılımcılar Başkan Karaosmanoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.