Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, cam boncuk sergisi açtı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Cam Boncuk Atölyesi öğrencileri, Cam Boncuk sergisi açtı.
Cam boncuk sergisine yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, ürünleri oldukça beğendi. Özellikle bayan ziyaretçilerin ilgi gösterdiği sergide öğrencilerin yaptığı kolye, yüzük, küpe, lale ve tespihler dikkat çekti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, altı ayda ustalaştıkları cam boncuk kursundan çeşitli şekillerde üretim gerçekleştirdiler. Açtıkları sergide el emeği göz nuru ürünlerini satma fırsatı yakalayan öğrenciler, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı.
12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar uzman personeller tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. 1 ayı kapsayan inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. 1 yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyorlar hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyorlar.