Bilgi Evleri’nde beyin fırtınası tüm hızıyla devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi Evleri’nde öğrenciler arası münazara şampiyonası düzenlendi. Bilgi Evleri, öğrencilerin eğitimlerine sağladığı katkının yanında onların çok yönlü gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor. Öğrenciler, Bilgi Evleri’nde bilgi destek programının yanı sıra birbirinden eğlenceli ve faydalı kulüp faaliyetlerine katılıyor. İnsanlığa yön veren kişilerin yetişmesinde katkısı büyük olan ve liderlerin oyunu olarak bilinen ’’Münazara Yarışması’’ da bu faaliyetlerden birisi. Bilgi Evleri’nde öğrencilerin kendi aralarında yaptığı münazara yarışması, düzenlenen şampiyona ile tüm Bilgi Evleri arasında yapılıyor.
Bilgi Evleri’nde geçekleşen münazara yarışmasında öğrencilerin; fikirlerini savunabilme, ikna kabiliyetleri, araştırma becerilerini geliştirme ve toplum önünde konuşabilme kabiliyetlerinin artırılması yönünde fayda sağlanması amaçlanıyor. "Eğitimde aile daha önemlidir" tezini savunan gruba karşı "Eğitimde okul daha önemlidir" antitezini savunan guruptaki öğrenciler kıyasıya yarıştılar. Her iki grubun öğrencileri de savundukları tez-antitezler hakkında edindikleri bilgileri, örneklemeleri; konuşma ve beden dillerini özgüvenleri yüksek şekilde kullanarak marifetlerini jüriye sundular.
Bilgi Evleri, çıkardıkları takımlarla tez ya da antitez gurubundan oluşuyor. Çekilen kura sonunda Bilgi Evleri birbirleriyle yaptıkları yarışmalarda finale bir tez bir de antitez kaldı. Oldukça heyecanlı başlayan ve gruplar arasında bir saat boyunca kıyasıya bir beyin fırtınası esen münazaranın jürisinde bilgi evlerindeki idareci ve öğretmenlerden oluşan 5 kişi yer alıyor. Jüri, tez ve antitez gruplarını, konu hakkındaki bilgi yeterliliğine, hitabet gücüne, Türkçe’ yi doğru kullanma becerilerine, vücut dilini kullanma yeteneğine, zamanı iyi kullanma ve ikna kabiliyetlerine göre değerlendiriyor.
İkişerli gruplar arasında yapılan münazaralar sonucunda en fazla puanı alan Serdar Bilgi Evi ve Mimar Sinan Bilgi Evi, 4 Mayıs Pazartesi günü Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde final için karşı karşıya gelecek. (DA)