Fatih Sultan Mehmet Bilgievi’nde İstanbul’un fethinin yıl dönümü nedeniyle "Fatih ve Fetih" konulu program düzenledi.
Tarih boyunca üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış tarih ve kültür şehri İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet tarafından 29 Mayıs 1453’te fethedilmesinin 562. yıldönümünde Bilgievleri öğrencileri tarafından, "Fatih ve Fetih" konulu program düzenlendi. Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Bilgievi öğrencilerinden Muhammed Emin Çınar’ın Kur’an tilavetinden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mehteran bölüğü en güzel ezgileriyle programa renk kattı.
Gençlik hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, Bilgievi idarecileri, Fatih Sultan Mehmet Bilgievi öğrencileri ile velilerin katıldığı programda konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, "Çocuklarımızı yarış atına dönüştürmeyelim. İleride başarılı birer doktor, avukat, öğretmen olabilirsiniz. Her çocuk doktor, avukat, öğretmen olmak zorunda değildir. Ancak her çocuk iyi ahlaklı, memleketine milletine faydalı birer insan olmak zorundadır. İleride iyi bir meslek sahibi de olsalar iyi ahlaklı insan olmadıkları zaman o makamların hayatlarında hiçbir anlamı olmaz. O yüzden çocuklarımızı topluma faydalı, ahlaklı, düzgün, değerlerine bağlı birer insan olarak yetiştirmek zorundayız. Bilgievleri olarak amacımız böyle insanlar yetiştirmektir" dedi.
Bilgievi öğrencileri, kendi hazırladıkları Fatih Sultan Mehmet’in hayatından ve İstanbul’un fethinden kesitlerin anlatıldığı 5 perdelik piyes ile seyircilere duygusal anlar yaşattılar. Her biri birbirinden yetenekli Bilgievi öğrencilerinin sunumuyla, Fatih Sultan Mehmet’in hayatı, vasiyetinin okunmasının ardından Arif Nihat Asya’nın Dua adlı şiirine dinleyiciler de "amin" diyerek eşlik ettiler.