Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 6. Geleneksel Engelsiz Eğlence Şenliği’ne katılanlar, birlik ve beraberlikle tüm engellerin aşılacağına şahitlik etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “6. Geleneksel Engelsiz Eğlence Şenliği” bu yıl da coşkulu bir katılımla Sekapark’ta bayram havasında kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli ve Yaşlılar Birimi tarafından düzenlenen, Kocaeli’de yaşayan engelli ve engelsiz vatandaşların, aileleri ile birlikte yoğun bir katılımla ilgi gösterdiği şenlik, güneşli bir bahar gününde festival havasında geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da etkinlik alanını dolaşarak, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi.
Etkinliğe katılmak için Kocaeli’nin 12 ilçesinden gerek servislerle ve gerekse kendi imkanları ile gelerek hazırlanan etkinlik alanını dolduran engelli ve engelsiz vatandaşlar aileleri ile gönüllerince bir gün geçirdiler. Festival havasındaki etkinlik hazırlanan müzikli etkinlikler, palyaço gösterileri, oyunlar ve yarışmalar ile süslenmiş sahne şovları ile akşam saatlerine kadar heyecanından bir şey kaybetmeden devam etti. Sahne arkasında şişme oyun grupları, golf, sumo güreşleri, bovling, pamukşeker, Osmanlı macununa ilgi oldukça fazlaydı. Antikkapı tarafından hazırlanan hazırlanan ikramlar piknik havasında vatandaşlara sunuldu.
Bu yıl 4.’sü düzenlenen ve duygu dolu anların yaşandığı “Mektup Arkadaşım” projesi kapsamında Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Engelliler ve Yaşlılar Birimi organizasyonda gönüllü üniversite öğrencileri desteği ile birbirlerini görmeden mektuplaşan engelli ve engelsiz çocuklar festival alanında tanışarak hediyeleştiler. Cemil Meriç Engel Tanımayan Başarılar Ödül Töreni kapsamında gayretleri ile engelleri aşarak ulusal ve uluslararası alanda çeşitli branşlarda başarıları ile örnek olmuş konuklarımız Turan Akalın, Güldem Pürselim ve Ayşen Bahar Çelikay’a ödülleri verildi.