Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gebze Teknik Üniversitesi arasında belediye personeline yönelik lisansüstü eğitim işbirliği protokolü imzalandı.
Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında personelin lisansüstü eğitim alabilmesi için protokol imzalandı. Büyükşehir Gebze hizmet binasında düzenlenen törende protokolü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün imzaladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından personelinin teknik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla tezli-tezsiz yüksek lisans programlarına katılmasını sağlayacak protokole, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yanı sıra Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları, Rektör Yardımcıları ve GTÜ öğretim görevlileri, katıldı. Kurum personelinden kaç kişinin, hangi kriterlere göre ve hangi bölümlerde lisansüstü eğitime başvuru yapacaklarını belirlemek üzere, kurum bünyesinde 5 kişilik bir komisyon kurulacak. Tüm şartların yerine gelmesi durumunda katkı payında üniversite yüzde 20 indirim uygulayacak, yüzde 30’u personelin kendisi tarafından ödenecek ve kalan yüzde 50’lik kısmı ise belediye karşılayacak. Konuyla ilgilenen Büyükşehir personelinin ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü’ne başvurması gerektiği ifade edildi.
Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli, eğitim alanında Türkiye’nin en büyük laboratuarıdır. Bu protokolün üniversitemize ve belediyemize yararlı olacağına inanıyorum. Bizim için en önemli kaynak bilgidir. Bilgiyle yoğrulmadan gelişmek ve kalkınmak mümkün değildir. Bir üniversite; o şehrin güneşidir, bilgi ve enerji kaynağıdır. Bu kaynaktan her kurum yararlanmalıdır. Üniversiteler hayatın ve üretimin içinde yer almalıdır. Kocaeli bu anlamda Türkiye’nin en büyük laboratuarıdır. Teoriyle pratiği birleştirerek, yolumuza bilgiyle güçlenmiş şekilde devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.