Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da çalışan 2 bin 69 işçiyi ilgilendiren iki toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da Şubat ayından bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla tamamlandı. Hizmet-İş ile Yerelsen arasında yürütülen görüşmeler sonucunda Büyükşehir ve İSU’da çalışan toplam 2 bin 69 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, Antikkapı restoranda imzalandı. İmza törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Yerelsen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy katıldı. İmza töreninde Büyükşehir ve İSU’da çalışan çok sayıda işçi de hazır bulundu.
Büyükşehir’de bin 205, İSU’da ise 864 olmak üzere toplam 2 bin 69 işçiyi ilgilendiren sözleşmede ücretlere ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay ise yüzde 6 oranında zam yapıldı. Sosyal haklara aynı oranda zam yapılan sözleşmede ikinci yıl enflasyon artı 1 puan zam yapılması belirlendi. Törene katılan işçiler, toplu iş sözleşmesini ve yapılan artışı memnuniyetle karşıladı. İşçiler, Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Başkan Arslan’ı alkışlarla karşıladılar.
1 Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayan toplu iş sözleşmesinin imza töreninde konuşan Şube Başkanı Ersoy, Başkan Karaosmanoğlu ile İSU Genel Müdürü Bayram ve Büyükşehir’e işçiler adına teşekkür etti. Kocaeli’nin Türkiye işçi hareketinde önemli bir yeri olduğunu belirten Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Arslan da, “Toplu iş sözleşmesi rakamları bana ulaştığında kamudaki sözleşmelerin üzerinde olması çok beni sevindirdi” ifadesini kullandı.
Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 8 bin kişiden oluşan büyük bir aile olduğunu söyledi. Toplu iş sözleşmesinin çalışanlara hayırlı olmasını dileyen Başkan Karaosmanoğlu, işçilere bir de müjde vererek, “Sözleşmeden doğan 5 aylık farkların bu hafta içinde ödenmesi için arkadaşlarımıza talimat verdim. Allah’a şükür memlekette bereket var. Neden paranızı bekletelim. Bu nimetlerin devam etmesi için ülkemizdeki istikrarın devam etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu, Genel Başkan Arslan, Büyükşehir Genel Sekreteri Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, Genel Müdür Bayram, Yerelsen Genel Sekreteri Uzun, toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmzaların ardından personel tarafından Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Başkan Arslan’a çiçek verildi. Genel Başkan Arslan ise Başkan Karaosmanoğlu’na plaket takdim etti.