Darıca Belediyesi’nin düzenlediği “Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum” projesi ile Çanakkale Şehitliği’ni görme fırsatı bulan öğrenciler, Başkan Şükrü Karabacak’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler.
İlçedeki bütün ortaokul son sınıf öğrencilerini Çanakkale’ye gönderen Darıca Belediyesi örnek bir çalışmaya imza atıyor. “Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum” projesi kapsamında, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,Çanakkale’ye giden öğrenci ve öğretmenlerden oluşan bir grup Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı makamında ziyaret ederek bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, bu güzel etkinlikten dolayı öğretmen ve öğrenciler adına Başkan Karabacak’a teşekkür ederken, özellikle imkanı olmayan öğrenciler için Çanakkale gezilerinin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.
Nazik ziyaretlerinden dolayı misafirlerine teşekkür eden Başkan Karabacak ise, “Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum Projesi ile ilgili olarak vatandaşlardan son derece olumlu izlenimler aldık. Amacımız ilçede eğitim gören bütün öğrencileri, bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’ye göndermek ve orada yatan şehitlerimizle buluşturmaktır” dedi.
Başkan Karabacak, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, bu yıldan başlayarak her yıl ortaokul son sınıfta okuyan bütün öğrencileri Çanakkale’ye götüreceğiz. Çanakkale Gezileri programlarına halkımızdan büyük talep var. Halkımız Çanakkale’de bu vatan için can veren şehitlerine gitmek istiyor. Oradaki manevi havayı teneffüs etmek istiyor. Bizlerde bu yıl itibariyle genç nesillerimizi de bu projeye dahil ederek Çanakkale ye götürüp Çanakkale Ruhunu yaşatmaya gayret ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde genç nesillerimize Çanakkale’yi tanıtmak için çalışıyoruz. Umarım Çanakkale’den mutlu anılarla dönmüşsünüzdür” diyerek misafirlerini ağırladı.