CHP Kocaeli Milletvekili adayı Tahsin Tarhan, Sabri Yalım Parkında ‘Barış Yurdu Hindistan’ adlı fotoğraf kitabını tanıttı. Tarhan konuşmasında, kitabın gelirlerinin Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanacağını söyledi.
CHP Kocaeli Milletvekili adayı Tahsin Tarhan, dün Sabri Yalım Parkı’nda ‘Barış Yurdu Hindistan’ isimli fotoğraf sanat kitabının tanıtımını gerçekleştirdi. Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen kitap tanıtım programına Tarhan’ın yanı sıra CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Fatma Hilal Kaplan, Asude Fırat Özkan, Sabriye Gülşah Şahin, CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat ALtunyuva, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı ve çok sayıda partili katılım gösterdi.
KİTABINI ANLATTI
Gerçekleşen programda kitabını kısa bir açıklama ile partilere anlatan Tarhan, “Dünya’da iken cenneti ve cehennemi görmek istiyorsanız Hindistan’a gidin. Hindistan’da sevgi var, kardeşlik var, özgürlük var. İnsanlar fakir ama huzurlu. Aşırı hırsları da yok. Kitabın fotoğrafları bana ait yazıları ise Tagor’a ait. Tagor bir Hint düşünür. Yaşarken mücadele etmiş. Barış için çalışmış. Hikâye kısmında ondan sıkça esinlendik. Vecdi Çıracıoğlu’na da ayrıca değinmek istiyorum. Kitabı kendisi derledi. Bana bu yolda çok büyük katkıları var. Ona minnettarım” dedi
GEZİ PARKI’NI HATIRLATTI
Kitap tanıtım töreninin neden bir parkta yapıldığı sorusuna cevap veren Tarhan, ”Sizler aldığınız kitaplarla çocukları okutacaksınız. Bir çocuğun hayatını değiştireceğiz. Ayrıca Gezi Park’ı eylemlerinde mücadele eden ve şehit düşen kardeşlerimizin de ruhu şad olsun. Onlar bu ülkenin medar-ı iftiharlarıdır. Mücadeleleri ve anıları yeryüzünde her daim yaşayacak. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere ayrıca teşekkür ederim” sözlerini kullandı
GELİRLERİ TEV’E BAĞIŞLANACAK
Konuşmaların ardından Tahsin Tarhan Sabri Yalım Park’ında kurulan stantta davetlilere Barış Yurdu Hindistan adlı fotoğraf sanat kitabı imzaladı. Etkinliğe katılan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “ Partimizden bu tür çalışmalarda bulunan arkadaşlarımızın çıkması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Kendilerine bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 25 TL’den satışa sunulan kitabın gelirleri ise Türk Eğitim Vakfı (TEV)’na bağışlanacak.