Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sanat öğrencilerinin gelişimi için düzenlediği kültür gezilerini İznik turu ile sürdürdü.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren konservatuvar ve güzel sanatlar merkezi öğrencileri için düzenlediği kültür gezilerini aralıksız sürdürüyor. Sanat eğitimi alan öğrenciler için büyük önem taşıyan söz konusu kültür gezilerinin son durağı çini diyarı İznik oldu. Öğrenciler, ziyaret ettikleri Yeşil Camii’de dünyaca ünlü çinileri yakından görme fırsatı yakaladı.
Konservatuvar Güzel Sanatlar Bölümü Çini, Seramik, Resim ve Heykel Bölümü öğrencileri, eğitimlerini pekiştirmek amacıyla İznik’teki önemli çini merkezlerini ve buradaki sanat eserlerini inceledi. Öğrenciler ilk olarak, çini sektörünün yeniden canlandırıldığı ve İznik’in en önemli atölyelerinden biri olan Eşref Eşrefoğlu Çini Atölyesi’ni ziyaret etti. Buradaki incelemelerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri, İznik Çini Vakfı’na geçti. Öğrencilere vakıf yetkilileri tarafından buradaki eserlerle ilgili detaylı bilgi aktarıldı.
Gezinin en önemli durağı ise ilk dönem Osmanlı mimarisinin en önemli örnekleri arasında yer alan çinileriyle ünlü Yeşil Camii oldu. Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Yeşil Camii ve çinilerini yakından görmenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, geziyi düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Öğrenciler, İznik gezisi çerçevesinde ayrıca Ayasofya Kilisesi ve sur kalıntılarını inceleme fırsatı yakaladı. Gezi, panoramik şehir turu ile sona erdi.