Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde devam eden Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda güvenlik de polis ve jandarma üniformasını giyen çocuklardan soruluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Uluslararası Fuar Merkezi’nde dördüncüsünü düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda Jandarma ve Polis Teşkilatı uygulamalı eğitim parkuru kurdu. Çocuklar asker ve polis üniformalarını giyip parkurlarda performanslarını sergiliyor.
İl Jandarma Komutanlığı’nın oluşturduğu askeri pentatlon alanında çocuklar komando parkurunu geçmeye çalışıyor. Parkur; tırmanma rampası, denge, tünel, ipli merdiven, ipli tırmanma, paraşüt pisti, sürünme alanlarından oluşuyor. Parkuru başarıyla geçenlere Jandarma komando sertifikası veriliyor. Parkurun girişinde askerler tarafından hazırlanan anı defterine de yerli ve yabancı çocuklar parkurda yaşadıklarını aktarıyor.
Çocuklar benzer heyecanı Polis Teşkilatı’nın kurduğu stantta da yaşıyor. Çocuklar polis kıyafetleri giyip olay anında kullanılan teçhizatları yakından görme imkanına ulaşıyor. Çocuklar parkurda olay yeri inceleme, çevik kuvvet, bomba imha, Trafik ve Toplum Destekli Polislik alanlarında gerek teçhizatları yakından görerek gerekse teorik olarak polis ağabey ve ablalarından bilgi alarak meslekle alakalı incelikleri öğreniyor. Çocuklara polislikle alakalı bilgileri içeren kitapçık ve boyama kitabı da dağıtılıyor.