Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından okullarda hem çocuklara hem de velilerine sağlıklı yaşam konusunda 3 bin 478 kişiye eğitim verildi.
Halk sağlığı kapsamında Kocaeli’nde 2015 yılında öğrenciler 44 okulda 53 seansta 3 bin 544 öğrenciye ulaşıldı. Öğrencilerin velilerine ise 95 seansta toplamda 3 bin 478 kişiye bilgi aktarıldı. Eğitim seminerleri boyunca çocuklara sağlıklı yaşam için düzenli spor yapmaları, uyku düzenine dikkat etmeleri, hijyen ve sigaranın sağlığımıza yaptığı zararlar, pasif içiciliğin çocuklara etkileri, sigaranın ülke ekonomisine verdiği zarar anlatıldı. Ayrıca çocuklara sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları için mutlaka spor yapmaları, drama, müzik gibi sanat etkinlikleriyle uğraşmaları konusunda uyarıldı.
Velilere ise ergen sağlığı başlığı altında çocuklarda büyüme-gelişme, ergenin genel fiziksel özellikleri, hijyen, uyku düzeni, ergenlikte beslenme, kötü alışkanlıklardan çocukları koruma, sporun önemi ve ergenlikte iletişimin önemi anlatıldı.