23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde stant açan Bilgievleri, sağlıklı yaşam hakkında çocukların fikirlerini alıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’na gelen yerli ve yabancı çocuklar Bilgi Evleri’nin hazırladığı fikir duvarında sağlıklı yaşam için önerilerini yazıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Bilgievleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda stant açtı. Bilgievleri bu yıl fuarın “Sağlıklı yaşam ve spor” temasına uygun bir konsept hazırladı.
Eğlenceli atölyeler bölümünde yer alan Bilgievleri, “Sağlıklı Yaşam İçin” adlı bir fikir duvarı oluşturdu. Fuara gelen çocuklar bu panoya sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri kendi ifadeleriyle yazıyor. Çocukların kaleminden“Fabrikalara filtre tak, Sigara içmemeliyiz, Gülümsemeliyiz, Bol bol su içmeliyiz, Doğayı ve çevreyi korumalıyız” gibi başlıklar çıkıyor. Ayrıca panoya yabancı çocuklar da büyük ilgi gösteriyor. Suriyeli ve İranlı çocuklar da sağlıklı yaşama yönelik düşüncelerini duvara yazdı. Çocukların yoğunlaştığı fikir ise sağlık için spor yapılması yönünde oldu.
Bilgievleri bunun yanı sıra çocukların 23 Nisan ile ilgili düşüncelerini anlatabildiği bir kabin oluşturdu. Ayrıca Bilgievleri standına gelen çocuklar resim, origami yapıyor ve satranç oynuyor. Mesleklere yönelik kıyafetler giyerek hatıra fotoğrafı çektiriyor. Bilgievlerinin minik ziyaretçilerine kumbara ve boyama kitabı dağıtılıyor.