Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yürütülen Goodyear Kavşağı projesiyle birlikte yürütülen 26 milyonluk yol ve sanat yapıları hayata geçiriliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat işbirliği ile gerçekleştirilen Goodyear Kavşağı projesiyle birlikte yürütülen ‘yan yollar ve sanat yapıları projesi’ çalışmaları devam ediyor. DSİ Kavşağı ile Köseköy otoban bağlantı kavşağı arasındaki çalışmaları kapsayan proje ile D-100 Karayolu ve yan yollarının gerekli geometrik düzenlemelerinin yapıldı. D-100 Karayolu’nun sürekli hale getirilmesi ve transit trafiğe hizmet etmesi amaçlanıyor. Proje ile mevcut durumda çift yön çalışan anayola yan yollar ve köprü yapılarak yollar tek yöne çevrilecek. Üstgeçit altında sinyalizasyon kavşak düzenlemesi yapılarak, kuzey-güney yan yollarının D-100’e katılımları sağlanacak. Sanayi tesislerinin ağırlıklı olduğu bölgede projenin tamamlanmasıyla lojistik ulaşımda rahatlama sağlanması hedefleniyor.
Çalışma kapsamında Brisa çıkışı ile Yahya Kaptan Bestekar Amir Ateş Caddesi arasında uzanan bin 35 metrelik G yolunda çalışmalar sürüyor. Kuzey yan yol ise Adapazarı istikametine 2 olarak şerit verilecek. 2 bin metre uzunluğundaki kuzey yan yolda da çalışmalar sürüyor.