Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü’nün gelenekselleştirdiği Darıca Sporun Yıldızlarını Seçiyor organizasyonu gerçekleştirildi.
Darıca Belediyesi Kapalı Spor Salonu’da yapılan ödül töreninde Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ile birlikte Darıca İlçe Protokolü’nün izlediği seçmelerde 900’ün üzerinde genç sporcu 20 metre depar, durarak uzun atlama, yüksek sıçrama vetop fırlatma branşlarında geleceğin yıldız sporcuları olmak için ter döktüler. Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, düzenlenen bu organizasyonun Kocaeli’de gençler adına düzenlenen en önemli organizasyonlardan birisi olduğuna vurgu yaptı.
Öğrencilerin büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise elemelere katılan bütün öğrencileri tebrik ederek, kaybedeni olmayan bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Karabacak, “Her yıl ilçemizde eğitim gören öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz ve meyvelerini almaya başladığımız DASYİS Projesi, ülke sporu açısından büyük önem arz etmektedir. Bölge insanımızın yeteneklerini keşfederek spor dünyasına kazandırmak için hayata geçirdiğimiz uzun soluklu bu projede ekibimizle birlikte ülke sporuna katkı sunmak için çalışıyoruz. Daha önce yaptığımız seçmelerde başarı kazanan çocuklarımız Darıca Eğitim ve Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bir kaç yıl içinde bu projenin meyvelerini alarak, bölgemizden önemli sporcular yetişecektir. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Programda dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.