İzmit Belediyesi’nden, Ramazan boyunca sahurda davul çalmak isteyenlerin Zabıta Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği açıklandı.
Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ramazan ayı boyunca davul çalacak kişilerin başvuruları alınmaya başlandı. Ramazan ayına ayrı bir renk katan davul çalmak isteyenlerin Zabıtadan belge almak zorunda olduğunu söyleyen yetkililer, “İzmit Belediyesi olarak yıllardır Ramazan ayında davul çalma işini belli bir kurallara oturtmuş durumdayız. Her önüne gelen davul çalıp bahşiş toplayamıyor. Davul çalabilmek için Zabıta Müdürlüğümüze başvurulması gerekiyor. Başvuruda bulunanlara özel kimlik veriyoruz” dediler.
Ramazan ayında sahur vakti davul çalmak isteyenlerin en kısa zamanda kendilerine başvurmalarını gerektiğini ifade eden Zabıta yetkilileri, “Davulcu adaylarından bağlı bulundukları muhtarlıklardan uygunluk yazısı, ikametgah belgesi, savcılıktan sabıka kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğraf istiyoruz. Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka muhtarlarla görüşmeli. Muhtardan uygunluk yazısı ve eğitime katılmayanlara belge vermiyoruz” şeklinde konuştular.