Dilovası’nın en eski camisi olarak bilinen Dilovası Merkez Caminin, yenisinin temeli dualar ile atıldı.
1961 yılında yapılan Dilovası’nın en eski camilerinden biri olan Dilovası Merkez Cami, yeniden yapılıyor. Cami’nin yetersiz kalmasından dolayı yeni cami yapılması için temel atıldı. Merkez cami temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, AK Parti Dilovası SKM Başkanı İhsan Şanlı, AK Parti Dilovası İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Kaya, Çolakoğlu Yönetim Kurulu üyesi Cahit Aşkın, DOSB Başkanı Mustafa Türker, Muhtarlar, Sivil Toplum kuruluşları, Merkez Cami Derneği Başkanı Hakkı Nalbant ve yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Caminin başlangıcında destek veren herkese teşekkür eden Merkez Cami Derneği Başkanı Hakkı Nalbant,”Yeni yapılacak camimizi bir sene içinde bitirmeyi planlıyoruz. Camimizin 470 metrekare yeri var, 850 metrekare kapalı alanı olan camimizin arka tarafına bayanlar için üç katlı Kuran Kursu yapacağız” dedi.
Çağın gereklerine uygun inşa edilecek olan modern yeni caminin temel atma töreninde konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ”İlçemizin en eski camisi olan merkez camimiz yıkılarak yenisinin yapılması için hep birlikte destek olduk. Destek veren herkese teşekkür ediyor, bu projenin ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Allah’ın mescitlerini camilerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inananlar imar eder diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ”Bu ibadet alanı için daha önce fikir alış verişinde bulunduk ve planladık, şimdi temelini atıyoruz. Temennimiz kısa bir sürede bitirip burayı ibadete açmak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından temel atma alanında kurban kesilerek, dualar eşliğinde düğmeye basıldı.