Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği 7. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde geleneksel hale gelen ağaçların kitap açması bu yıl ilk kez Dilovası’nda da gerçekleşti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Kitap Fuarı öncesinde il genelinde ağaçlar kitap açtı. Bu yıl ilk kez Dilovası’nda da gerçekleştirilen ağaçların kitap açması etkinliği kapsamında Dilovası Adnan Kahveci Parkı’ndaki ağaçlara takılı halde bulunan kitapları gören vatandaşlar ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıkları için kısa bir süre de olsa şaşkınlık yaşadı. Görevlilerin bilgilendirmesiyle birlikte ağaç dallarındaki kitapları alan vatandaşlar memnuniyet ve teşekkürlerini dile getirdi.
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 7. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde geleneksel hale gelen Ağaçlar Kitap Açtı etkinliğini ilk kez Dilovası’da kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Kocaeli Kitap Fuarı her yıl bir önceki yıldan daha çok yoğun ilgi görüyor. Bu yıl ilk kez tüm ilçeler gibi Dilovası’nda da bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İlk emri ‘Oku’ olan dinin mensupları olarak, ‘Bana bir harf öğretenin ben kölesiyim’ diyen medeniyetin mensupları olarak okumanın ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz. Son yıllarda kitap edinme alışkanlığı var ama okuma alışkanlığı yok. İlkokul, ortaokul, üniversite öğrencilerimize bu tarz fuarlar ile her türlü kitabı temin edeceğiz. Bu fuarımızda her türden binlerce kitabımız var. Vatandaşlarımız bu kitaplardan faydalansınlar. İnşallah bu fuarlar okumanın önemini bir kere daha toplumda önümüze çıkarır ve daha fazla okumaya başlarız. Bu sayede hem okumak kültürümüz artacak hem de yeni yazarlar elde edebiliriz. Halkımız hizmetin en iyisine ve mükemmeline layıktır” dedi.