İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret etti.
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Başkan Doğan’a, İzmit Belediye Meclis Üyesi Aykut Bozkurt da eşlik etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Doğan, “İnşaat Mühendisleri Odamız ile şimdiye kadar hep güzel bir işbirliği içinde olduk. Bu işbirliğimiz bundan sonra da devam edecek. Şehrimizde son yıllarda mimari alanda önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeden mutluluk duyuyoruz” dedi.
Özellikle şehirde hızlı bir fiziksel dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirten Doğan, “Bu değişimin sadece bir iki kuruluşla olmayacağını sürekli ifade ediyorum. Sadece Kent Konutla, TOKİ’yle bu işler olmaz. Sadece bir iki kurumlara bırakırsak bu değişim elli yıl, yüzyıl sürer. Bizim o kadar bekleyecek vaktimiz yok. Bu süreçte özel sektörün inşaattaki temsilcileri olan siz değerli mimar ve mühendislerimize ihtiyacımız var. Cedit Mahallesi’nden itibaren başladığımız çalışmalarımızla şehre yeni bir vizyon getirmeye çalışacağız. Bu çalışmamız domino etkisi yaratıp, diğer bölgelerimize de hızla yayılacak. Bu çalışmalarımız şehirde konutsal bir değişimi getirecektir” diye konuştu.
Değişim sürecinde iyi mühendis ve müteahhitlere ihtiyaçları olduğunu da belirten Doğan, “Bu şehirde yaşayan ve şehre gönlünü verenlere ihtiyacımız var. Özellikle müteahhitlerin yapmış oldukları çalışmalarda daha dikkatli olmalarını ve çalışmalarında çevreye zarar vermemeleri konusunda sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Dış mimarinin şehre yakışır şekilde yapılıp şehre güç kazandırmasını istiyoruz. Biz, İzmit Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz fakat bu süreçte özel sektörün de üstüne düşen görevleri var. Bu şehirde TOKİ ve Kent Konuta verilen haklar özel sektöre de verilmelidir” şeklinde konuştu.
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok’ta Başkan Doğan ve beraberindekilerin yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehre değer katan projeleri ve hizmetleri için kendisine teşekkür etti.