İzmit Belediyesi Mayıs dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. Mecliste gündem dışı maddelerle birlikte 21 maddenin görüşüldü.
Belediyenin çeşitli birimlerinde görevli özel güvenlik elemanlarının 1 yıl olan görev sürelerinin 3 yıla yükseltilmesiyle ilgili madde oylanarak kabul edilirken İzmit Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Makedonya’nın Üsküp Çayır Belediyesinde spor ve eğlence parkı yapım ile ilgili madde detaylı olarak incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Meclis toplantısında Belediyenin demirbaşında bulunan ve kullanılmayan 3 aracın Gümüşhane, Kelkit ve Torul belediyelerine hibe edilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Başkan Doğan mecliste yaptığı konuşmada, yapılan hizmetlerde aksaklık ve eksiklerin olabileceğini belirterek, “6 yıllık görev süremiz içinde hiçbir mahalleye ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Tavşantepe mahallemizde en çok gittiğimiz ve hizmet yaptığımız mahalleler arasındadır. Hiçbir dönemde olmadığı kadar mahalleleri karış karış ziyaret edip sorunları yerinde tespit ediyoruz. Haftanın en az 2 gününü mahallelerde geçiriyoruz. Her gün 5-6 mobil ekip şehrin dört bir yanında görev yapıyor” dedi.
Doğan, CHP’li üyelerin eleştirileriyle ilgili olarak da, “Bisiklet projesine ilk başladığımızda bazı kişiler olaya dudak bükerek bakmışlardı. Dünyayı bilip tanımak lazım. Böyle bir projeyi hayata geçirmek cesaret işidir. Bu konuda zaman içinde önemli gelişmeler oldu. Bisiklet yolları, durakları, bisiklet turları, eğitim pisti yapıldı. Binlerce öğrenciye bisiklet verildi. Bu konuda bisiklete binerek mesaj verici hareketlerde bulunduk. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Halkımızın bisiklet kullanmasını teşvik ettik. Bisiklet konusunda Türkiye’ye örnek olduk” diye konuştu.
Mali konularda en güçlü belediyelerden olduklarını dile getiren Başkan Nevzat Doğan, “Parayı iyi yönetiyoruz. İşçiler hiçbir zaman kapımızda eylem yapmadılar. Araç konusunda iddia ediyorum. Hodri meydana diyorum. Araç kiralama dahil, kullanma dahil, belediyenin telefon kullanımı dahil Türkiye’nin en iyi belediyeyiz. Hiçbir zaman makam aracı sevdalısı olmadık. Belediye Başkanı olmadan önce de en iyi araçlara binecek imkanımız vardı. Göreve geldiğimizde kliması bile çalışmayan araç kullandık. Daha önceden alınan makam aracını yıllarca kullandık. Sık sık arızalandığı için yollarda kalıp kaza riskiyle karşı karşıya kaldık. Arıza yapıp sorun oluşturduğu için yeni makam aracı almaya karar verildi. Öyle bir araç alalım ki her türlü ihtiyacımızı karşılasın, tek araçla işimiz yerine gelsin istedik. Kendi paramıza göstermediğimiz özeni belediyenin parasına gösteriyoruz. Halkımız da müsterih olsun. Araba gibi bir takıntı içinde olmadık. Yerinde duran biri değiliz. Bu küçük işleri bırakıp büyük işlerle uğraşalım. Araç kiralanması gibi sığı işlerle uğraşmayın. Bu işle uğraşanların derdini biliyoruz. Onları dikkate bile almıyoruz” şeklinde konuştu.
İzmit Belediyesi Meclis toplantısının 2.oturumunun 11 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00 de toplanması kararlaştırıldı.