İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye İş Hanı esnaflarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Fethiye esnafının ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya Başkan Doğan’ın yanı sıra Belediye Meclis üyesi Ersin Alparslan ve Belediye İş Hanı esnafı katıldı. Gerçekleşen kahvaltıda esnafın istek ve şikayetlerini dinleyen Doğan, “İzmit Belediyesi olarak, İzmit’imizi daha yaşanabilir bir şehir yaparken esnafımızın işini büyütmesini, daha çok gelir elde etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Sanayi şehri olarak tanınan şehrimiz artık turizm şehri olarak da adını dünyaya tanıtacak” dedi.
Esnafa daha fazla nasıl katkı sağlayabileceklerinin çabası içerisinde olduklarını da vurgulayan Başkan Doğan, “Türkiye’de ilk defa Esnaf Masası’nı biz kurduk. Bu masamız sayesinde esnafımızla daha entegre olacağız, daha fazla birbirimize destek olacağız. Bizim kurduğumuz esnaf masasını örnek alarak çeşitli vaatlerde bulunanlar var. Bizi gururlanıyoruz, çünkü İzmit Belediyesi Türkiye’ye örnek bir belediyedir. Ben esnaflıktan gelen biriyim. Manavlıkta yaptım, bakkallıkta yaptım. Ben, küçük ve orta ölçekteki esnafın yanındayım. Büyük esnaf zaten sistemini kurmuştur. Onlar atık kurumsallaşmasını yapmışlar. Bizim, küçük bakkalımızı, kafemizi, mahalle berberimizi düşünmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Esnaflara yeni projelerin de müjdesini veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Ticaret Odası ile ortaklaşa şehir merkezi dışındaki otoparklardan ring servisleriyle müşterileri şehir merkezine taşıma konusunda bir proje yürütüyoruz. Bu proje sayesinde müşterileri ücretsiz bir şekilde esnafımızın ayağına getireceğiz. Böylelikle esnafımızla müşterileri buluşturacağız. Biz, küçük ve orta ölçekli esnafımızın yanınayız, büyük esnafımızın da destekçisiyiz” dedi.