Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Dünya Çevre Günü” kutlamaları Hasan Gemici Spor Salonu’nda yapıldı.
Dünya Çevre Günü Kutlamaları, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik ile gerçekleştirildi. Hasan Gemici Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Çevre ve Şehircilik Kocaeli İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik Hızır Reis İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Dünya Çevre Günü nedeniyle yıl içerisinde en çok atık pil toplayan okullara plaket verildi. Körfez ilçesinden Fatih İlkokulu, Hadise Evyap İlkokulu, Nuh Çimento İlkokulu, Derince ilçesinden Öğretmenler Ortaokulu, Nene Hatun Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu ve İzmit ilçesinden Kuvayi Milliye İlkokulu, Kılıçarslan İlkokulu, Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulu plaket alan okullar oldu. Kutlamalarda Karamürsel Uçan Balon Anaokulu öğrencilerinin düzenlediği atık malzemelerden oluşan giysi defilesi izleyenlerden tam not aldı.
Etkinlikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu ise çocuklara seslenerek, hepimiz çevreyi çok seviyoruz ve çevremizi temiz tutacağız sorusu sorarak çocuklardan söz aldı. Başkan Karaosmanoğlu, “Binlerce ağaç diktik ve devam ediyoruz. Sizler en güzel çocuklar olarak en güzel çevreye layıksınız, onun için dikkatliyiz ve çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Son olarak kürsüye çıkan Vali Güzeloğlu ise çevrenin gelecek için korunması gerektiğini ve aldığından daha güzel bir çevre bırakmanın her insanın görevi olduğunu dile getirdi.
Çevreyle ilgili 33 firmanın katıldığı kutlamalarda KO-MEK de hazır bulunarak destek verdi. Yüz boyama etkinliğinin yapıldığı KO-MEK standına çocukların ilgisi yoğun oldu. Ayrıca Dilovası kaynakçılık atölyesinde yapılan geri dönüşüm robotları da çocukların dikkatini çeken bir diğer tasarım oldu. Halk oyunlarının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çok sesli çocuk korusu ve etkinliğe katılan öğrencilere bisiklet dağıtımı ile program son buldu.