Kağıtsporlu karateci Enes Bulut, Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları’nda, Azeri rakibini finalde 4-1 yenerek şampiyon oldu.
Artistik cimnastik, atletizm, badminton, bisiklet, güreş, halter, karate satranç, tekvando ve yüzme branşlarında yapılan ve 23 ülkeden 850 sporcunun katılım gösterdiği 5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları sona erdi. 2000-2002 doğumlu sporcuların katılım gösterdiği karate müsabakalarında Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Hırvatistan, Makedonya, Macaristan ve İspanya ülkeleri mücadele etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde yapılan müsabakalara katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü’nün başarılı karatecisi Enes Bulut büyük başarı göstererek birinci oldu. 63 kiloda tatamide mücadele eden şampiyon karateci Enes Bulut finalde Azer rakibini 4-1 yenerek şampiyon oldu.
Kata ve Kumite dallarında yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcuların ödüllerini Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye Karate Federasyonu yönetim kurul üyeleri ve ülke Milli takım antrenörleri verdi. Müsabakalar sonucunda Erkekler Takım sıralamasında; 1.Türkiye, 2. İspanya, 3.Macaristan, 4. Azerbaycan oldu. Bayanlarda ise 1.Türkiye, 2.İspanya, 3.Hırvatistan, 4.Makedonya oldu.