Kocaeli Büyükşehir’in düzenleyeceği Engelsiz Eğlence Şenliği’nin finalinde sevilen grup MFÖ, şarkılarını engelliler için söyleyecek.
Engellilerin sosyal yaşama katılmasını sağlayan çok önemli projelere imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenleyeceği Engelsiz Eğlence etkinliğiyle Kocaeli’ndeki tüm engelli vatandaşların kucaklamayı amaçlıyor. 16 Mayıs Cumartesi günü Sekapark’ta gerçekleşecek ‘Engelsiz Eğlence Şenliği’nin finalinde ise şarkıları 7’den 70’e herkesin dillerinde dolaşan MFÖ sahne alacak. Geceye şarkılarıyla damga vuracak MFÖ konseri, saat 20.00’de başlayacak.
Bu yıl ‘Engelsiz Eğlence Şenliği’nin adresi Marmara Bölgesi’nin etkinlik merkezi Sekapark olacak. 16 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te başlayıp, gün boyu devam edecek şenlikte engelliler, gönüllerince bir gün geçirecek. Kocaeli’de yaşayan engelli vatandaşların hem eğlenmesi, hem de güzel bir gün geçirmesi için tüm detayların düşünüldüğü şenlikte şişme oyun gruplarından spor alanlarına, bowlingden zodyak botlarıyla gezintiye kadar çok sayıda etkinlik yer alacak. Alana gelecek engelliler ve ailelerine çeşitli ikramlarda da bulunulacak.
Engelli çocukların Kocaeli’de yaşayan engelsiz kardeşleriyle bir yıl boyunca mektuplaşmasının ardından ilk defa karşılaşmalarını sağlayacak ‘Mektup Arkadaşım 4 Hediyeleşmesi’nin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla Cemil Meriç Engel Tanımayan Başarılar Ödül Töreni düzenlenecek. Törende ulusal ve uluslar arası alanda çeşitli branşlarda başarı elde etmiş konuklar Turan Akalın, Güldem Pürselim ve Ayşen Bahar Çelikay ödül alacak.